Ηγουμενίτσα: Μια ξεχωριστή βόλτα ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων

Αρκετοί και κυρίως νέοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας και συμμετείχαν μαζί με τους σκύλους τους στη δράση «Βόλτα με τους τετράποδους φίλους μας» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στην Ηγουμενίτσα.

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας Ρούλα Μπρέστα μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι η δράση στόχευε κυρίως στην ευαισθητοποίηση και προτροπή στην υιοθεσία αδέσποτων και αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία συνάντησης ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που αγαπούν τα ζώα και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

 

 

Τα περισσότερα σκυλάκια που περπάτησαν μαζί με τους κηδεμόνες τους  κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας ήταν πρώην εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα ζώα που εντόπισαν, έσωσαν, φρόντισαν και στη συνέχεια έδωσαν για υιοθεσία τα μέλη της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας.

«Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μας όταν είδαμε ευτυχισμένα αυτά τα πλάσματα – που κάποτε  βίωσαν στο πετσί τους τις κακουχίες της επιβίωσης στο δρόμο - να βολτάρουν περήφανα μαζί με τους κηδεμόνες τους. Η εικόνα αυτή ήταν και το κύριο μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε μέσω αυτής της δράσης.

 

 

Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί μικροί θησαυροί που είναι έτοιμοι να μας δώσουν την αγάπη τους αρκεί εμείς να τους ανοίξουμε την αγκαλιά μας» ανέφερε η Ρούλα Μπρέστα, η οποία ευχαρίστησε όλους τους φιλόζωους και τα σκυλάκια που συμμετείχαν στη δράση και συνέβαλαν ουσιαστικά και δυναμικά για την επιτυχημένη υλοποίησή της.

Πολύ σύντομα η Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας θα επαναλάβει την όμορφη αυτή εκδήλωση, αλλά αυτή τη φορά θα βγουν βόλτα τ’ αδέσποτα ζώα του καταφυγίου.