Καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία των ζώων συντροφιάς αρχίζει ο Δήμος Ωραιοκάστρου

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βασανιστικής θανάτωσης σκύλων και γάτων στις περιοχές Πενταλόφου και Μελισσοχωρίου, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι αρχίζει καμπάνια ευαισθητοποίησης προκειμένου οι δημότες του να ενημερωθούν για τα δικαιώματα των ζώων, την ισχύουσα νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα συντροφιάς, τις ποινές και κυρώσεις που προβλέπει ο νομοθέτης για την κακομεταχείρισή τους.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 9 Ιανουαρίου τα εξής: «Μήνυση κατά αγνώστων για υποθέσεις κακοποίησης ζώων κατατέθηκε από πλευράς Δήμου Ωραιοκάστρου, έπειτα από σχετική εντολή που δόθηκε από τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, με αφορμή καταγγελίες για περιπτώσεις βασανιστικής θανάτωσης κουταβιών, σκύλων και μίας γάτας στις περιοχές του Πενταλόφου και Μελισσοχωρίου, τις οποίες δέχθηκαν στελέχη της δημοτικής αρχής μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

 

Σήμερα το πρωί το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου πέρασαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Αριστείδης Λαζαρίδης και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου Ευαγγελία Δρόσου, οι οποίοι και κατέθεσαν τη μήνυση, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό τους για κάθε περιστατικό βασανισμού και κακοποίησης ζώου.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος Ωραιοκάστρου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να οργανώσει μια καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών και ενημέρωσής τους για την προστασία των ζώων.

 

 

 «Αρχίζουμε μια συστηματική καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις τις οποίες προβλέπει ο νόμος για περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Κάθε τέτοιο περιστατικό είναι πέρα για πέρα καταδικαστέο», τόνισε η κυρία Δρόσου, προσθέτοντας ότι σε πρώτη φάση με μέριμνα του δήμου θα αναρτηθούν ενημερωτικές αφίσες σε κεντρικά σημεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ θα ακολουθήσει και η οργάνωση εκδήλωσης για τα αδέσποτα και την προστασία τους» καταλήγει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ωραιοκάστρου.