Καμπάνια ενημέρωσης στο Μετρό της Αθήνας για τον βίγκαν τρόπο ζωής που απόσχει από κάθε μορφή κακοποίησης των ζώων

Η καμπάνια ενημέρωσης «Vegan Σημαίνει Συμπόνια» που ετοίμασε η ομάδα Greek Vegans «τρέχει» από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 σε έναν συρμό του Μετρό της Αθήνας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να προτρέψει τους πολίτες να υιοθετήσουν την βίγκαν διατροφή (δεν περιλαμβάνει κανένα ζωικό προϊόν) και αυτή την φιλοσοφία ως τρόπο ζωής, σεβόμενοι τα δικαιώματα όλων των ζώων και συμβάλλοντας με εναλλακτικές λύσεις στη μείωση της βίας και της βαρβαρότητας που υφίστανται τα ζώα στις βιομηχανίες παραγωγής κρέατος και γάλακτος.

Το εσωτερικό των βαγονιών του συρμού είναι ντυμένα με περίπου 200 μακέτες με φωτογραφίες ζώων που συνοδεύονται με μηνύματα που έχουν στόχο να πείσουν τους πολίτες να στραφούν προς την αναίμακτη διατροφή καθώς ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να τρώει ή να εκμεταλλεύεται τα ζώα για να είναι υγιής κι ευτυχισμένος.

 

 

«Μηνύματα ενημέρωσης που θα δείξουν στο ευρύ κοινό την αλήθεια για την διατροφή του. Μηνύματα ενημέρωσης που θα ευαισθητοποιήσουν και θα παρακινήσουν τον κόσμο να μάθει περισσότερα για το πόση βία κρύβεται στο πιάτο του. Μηνύματα ενημέρωσης που θα βοηθήσουν το κοινό να μάθει για το ηθικό αλλά και περιβαλλοντικό κόστος των καθημερινών του επιλογών» αναφέρει η ομάδα Greek Vegans.

Η καμπάνια που θα διαρκέσει 28 ημέρες έγινε πραγματικότητα χάρη στις προσφορές των εταιρειών και των πολιτών, που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό των 7.440 ευρώ.

 

 

Η ομάδα Greek Vegans, που ακολουθεί το παράδειγμα αντίστοιχων φιλοζωικών φορέων που πραγματοποιούν ενημερωτικές καμπάνιες στα μέσα μαζικής μεταφοράς πολλών μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, αναφέρει σχετικά: «Με τη συμμετοχή όλων σας τελικά τα καταφέραμε! Ένας ολόκληρος συρμός του Μετρό είναι πλέον γεμάτος με μηνύματα για τον βιγκανισμό. Με μηνύματα που θα ενημερώσουν, θα ευαισθητοποιήσουν και θα κάνουν τον κόσμο να κατανοήσει ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα! Σας ευχαριστούμε όλους. Χωρίς εσάς δεν θα τα είχαμε καταφέρει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχουμε ακόμη ένα μικρό περιθώριο ώστε να επεκτείνουμε χρονικά την καμπάνια και να ενημερώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους συμπολίτες μας. Σας παρακαλούμε λοιπόν να συνεχίσετε να την στηρίζετε μέχρι να συγκεντρώσουμε το συνολικό ποσό: https://gogetfunding.com/vegan-kampania-sto-metro/.

 

 

Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα του Vegan Life Festival για την στήριξη του. Όπως βέβαια και στον Stefanos Alimantiris του Ydrochoos Design για την δημιουργία των αφισών αλλά και στον George Kopsidas A για τη βοήθεια του. Ευχαριστούμε επίσης τους Roman Iliadis, Rozita Konstantinou, Mixalis Sevasteris και Swkratis Kousour. Οι φωτογραφίες της καμπάνιας είναι από το Unparalleled Suffering Photography

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς της καμπάνιας. Vegan Life Festival Athens 2018, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, Melikrini, Ασκληπιού 14, mama tierra, Ακαδημίας 84, Ydrochoos Design, Trofeas Vegan, Dreamdancers, Peas - Φαλήρου 40, Κουκάκι, Vegan Beat - Πανδρόσου 7-15 (εντός στοάς Χαραγκιώνη, 1ος όροφος), Lime bistro / Λάιμ bistro - Δεκελέων 23  Αθήνα, The Saints Stores - Παύλου Μελά 1 Θεσσαλονίκη, Healthy Bites - Πανεπιστημίου 25 Αθήνα, Cookoomela Grill - Θεμιστοκλέους 43-45, Αθήνα».