Κρήτη: 70.000 ενημερωτικά φυλλάδια για τ’ αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου

Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ανακοίνωσε ότι ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου. Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται και η διανομή χιλιάδων ενημερωτικών εντύπων που θα λάβουν όλοι οι δημότες μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου 70.000 ενημερωτικά φυλλάδια που αναφέρονται στην διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στην περίθαλψη τους, στην στείρωση, στο πρωτόκολλο ευζωίας τους και στα σχετικά αδικήματα και τις ποινές που ο νόμος προβλέπει και στις δομές που ο Δήμος Ηρακλείου διαθέτει, πρόκειται να διανεμηθούν  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στους δημότες του Ηρακλείου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ.

Τα ενημερωτικά φυλλάδια αυτά δημιουργήθηκαν με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της ΔΕΥΑΗ, της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Κοινωφέλεια» με την πολύτιμη συνδρομή της Kalafatakis Group  που στήριξε την συγκεκριμένη καμπάνια. Τα ενημερωτικά φυλλάδια με το ενδιαφέρον υλικό μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην σωστή αντιμετώπιση των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε μία προσπάθεια να υπάρξει ορθή διαχείριση μέσα από την σωστή ενημέρωση.  

«Η σωστή ενημέρωση, η παιδεία και η υπεύθυνη φιλοζωία είναι ο μόνος τρόπος. Και τα ενημερωτικά φυλλάδια είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Η μάχη δε σταματά. Το θέμα απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας και θα είμαστε μπροστά με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης έτσι ώστε να βρούμε ουσιαστικές λύσεις» επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.