Κρήτη: Ενημέρωση για τις υποχρεώσεις κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σε Κάντανο και Ομαλό

Συνεχίζονται οι κοινές εξορμήσεις της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» με την αρωγή της αστυνομίας για την ενημέρωση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν εξορμήσεις στον δήμο Καντάνου και στον ορεινό όγκο του Ομαλού καθώς υπήρχαν πολλές καταγγελίες για την ύπαρξη βαρελόσκυλων και έγινε ενημέρωση των κατοίκων για τις υποχρεώσεις ζώων συντροφιάς και τους κανόνες ευζωίας τους.

 

 

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»  σε ορισμένες περιπτώσεις καταγγελιών επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε άλλες έγιναν συστάσεις και η αστυνομία θα επανέλθει αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ελέγξει εάν έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες.

«Η συνεργασία με το Α.Τ. Βουκολιών είναι εξαιρετική από παλιά, καθώς ο Υπαστυνόμος κος Ματθαίος Ιγγλεζάκης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της κακοποίησης των ζώων αλλά υποδειγματική είναι και η συνεργασία μας με το ΑΤ Καντάνου-Σελίνου, αφού οι αστυνομικοί είχαν ενεργό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών. Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις και στους δήμους Αποκορώνου και Σφακίων, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι στον Δήμο Χανίων» επισημαίνει ο Σύλλογος.