Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τα «βαρελόσκυλα» στα αστικά λεωφορεία της Λέσβου

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τα «βαρελόσκυλα» της Λέσβου που προωθεί η ολλανδική φιλοζωική οργάνωση «Canilos Animal Foundation» και ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης»  από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου αστικά λεωφορεία της Λέσβου φέρουν μήνυμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με στόχο να εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο της κακοποίησης των αλυσοδεμένων σκύλων που  τα χρησιμοποιούν σαν να είναι αναλώσιμα εργαλεία, χωρίς ζωή.  
 

 

 

 

Πρωταγωνιστής της διαφημιστικής εκστρατείας είναι ο Λευτέρης, ένα «βαρελόσκυλο» που ονειρεύεται να απαλλαγεί από τα δεσμά της αλυσίδας για να ζήσει μια όμορφη ζωή. Για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του Λευτέρη θα πρέπει οι πολίτες να αντιδρούν άμεσα μπροστά σε αυτή τη μορφή κακοποίησης για να μην υπάρχουν πλέον σκυλιά μόνιμα αλυσοδεμένα σε βαρέλια, φράκτες και άθλια σκυλόσπιτα, συχνά χωρίς τροφή, καθαρό νερό και κτηνιατρική περίθαλψη, διάσπαρτα κυρίως σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις λειτουργώντας ως «ζωντανοί συναγερμοί»  για να προστατεύουν τις περιουσίες των ασυνείδητων «ιδιοκτητών» τους.

«Το μήνυμα λέει το αυτονόητο: τα ζώα δεν είναι σκλάβοι για να ζουν αλυσοδεμένα, ούτε πράγματα για να μην έχουν τροφή, νερό και προστασία. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης για τη βοήθεια και την συνεργασία» αναφέρει η ολλανδική φιλοζωική οργάνωση «Canilos Animal Foundation».