Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη στείρωση των κατοικίδιων ζώων σε αστικά λεωφορεία της Λέσβου

«Δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για όλα. Στείρωσε τον σκύλο και τη γάτα σου» αναφέρει το μήνυμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που φέρουν από το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 αστικά λεωφορεία της Λέσβου με στόχο να προτρέψει τους κηδεμόνες κατοικίδιων να στειρώσουν τα ζώα τους καθώς η στείρωση αποτελεί τη μόνη λύση για να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στο νησί.

Η νέα ενημερωτική εκστρατεία είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης»  και της ολλανδικής φιλοζωικής οργάνωσης «Canilos Animal Foundation», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και την εταιρεία ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

 

 

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει σχετικά: «Από σήμερα, ορισμένα αστικά λεωφορεία της Λέσβου θα φέρουν ένα διαφορετικό «διαφημιστικό» μήνυμα. Ένα μήνυμα που λέει τα αυτονόητα: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΠΙΤΙΑ για τα 4, 5, 8, 10 κουταβάκια ή γατάκια που θα γεννήσει το κατοικίδιό σας! Τα περισσότερα από αυτά θα μείνουν σε εσάς! Αλλά και αυτά που θα βρουν υιοθεσία, θα στερήσουν ένα σπίτι από τα εκατοντάδες κουτάβια και γατάκια που βρίσκονται στους δρόμους μας, είτε από γέννες αδέσποτων ζώων είτε παρατημένα από ανεύθυνους «ιδιοκτήτες» που δεν στείρωσαν τα κατοικίδιά τους! Βοηθήστε μας να μειώσουμε των αριθμό των αδέσποτων ζώων στην Λέσβο! ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΣΑΣ!».

Η πραγματοποίηση αυτής της ενημερωτικής δράσης δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια των κάτωθι, τους οποίους η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης (www.kivotosmitilini.gr) ευχαριστεί θερμά:

  • Την ολλανδική φιλοζωική οργάνωση Canilos Animal Foundation (www.canilos.org) για τη χρηματοδότηση αυτής της δράσης
  • Τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (www.zeil.gr) που παραχώρησε τα δικαιώματα χρήσης του μηνύματος
  • Την γραφίστρια κα Φένια Κριαρά για τον σχεδιασμό του πόστερ
  • Την εταιρεία ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ - και ειδικά τον κο Πάρη Μολυβιάτη- για τη χορηγία επικοινωνίας