Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου παρέχει στις επιχειρήσεις μέλη του δοχεία για σίτιση και πότισμα των ζώων

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, με γνώμονα την καλή εικόνα του νησιού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων-μελών του, ξεκινά εκστρατεία για την χορήγηση νερού στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (σκυλιά και γάτες).

Για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε και θα παρέχει δωρεάν, στις επιχειρήσεις – μέλη του, σκεύη σίτισης – ποτίσματος μικρών ζώων οι οποίες θα αποδεχτούν την εθελοντική τους συμμετοχή στο πρόγραμμα «Το νερό είναι ΖΩΗ και για τα ζώα».

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου επισημαίνει τα ακόλουθα: «Σε πρώτη φάση θα παραδοθούν 20 μεταλλικά σκεύη με ελαστική βάση για να μην μετακινούνται εύκολα, σε ισάριθμες επιχειρήσεις του νησιού, για να τοποθετηθούν σε χώρο εύκολα προσβάσιμο από αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα. Σύντομα θα παραληφθούν και μεγαλύτερα δοχεία για νερό με δοχείο 2 λίτρων αυτόματου γεμίσματος.

Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν τα δοχεία, θα αποδεχτούν ως μόνη υποχρέωση τους να γεμίζουν καθημερινά με καθαρό νερό τα δοχεία και να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση για να εξυπηρετούνται τα αδέσποτα ζωάκια της περιοχής ή τα ζωάκια συντροφιάς των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

 

 

Είναι κοινή παραδοχή πως τα ζώα που έχουν πρόσβαση σε φρέσκο νερό, είναι πολύ πιο ήρεμα και φιλικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν πρόβλημα στους λοιπούς επισκέπτες ή εργαζομένους της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση η φροντίδα για τα μικρά ζώα, ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί ένδειξη του πολιτισμού ενός τόπου.

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μικρών μας φίλων, ενώ ήδη κατατέθηκε επίσημη πρόταση του Συλλόγου προς τον Δήμο Πόρου για προμήθεια δημόσιων συσκευών ταΐσματος/ποτίσματος αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, με απλή μορφή ή την πλέον πρωτοποριακή που συνδυάζει και ανακύκλωση συσκευασιών (π.χ. κουτάκια αναψυκτικών κ.λπ.).

Η προσπάθεια αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά για την ανάδειξη του Πόρου σε Pet Friendly Island για την προσέλκυση επισκεπτών και οικογενειών που δεν επιθυμούν να αποχωριστούν τα κατοικίδια τους κατά τις διακοπές τους».