Οι Ευρωπαίοι πολίτες βγάζουν selfie με τους τετράποδους φίλους τους και ζητούν καλύτερη προστασία για τα ζώα συντροφιάς και τα ιπποειδή

Η ευρωπαϊκή οργάνωση προστασίας των ζώων «Eurogroup for Animals» και οι οργανώσεις – μέλη της καλούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν με μια selfie φωτογραφία με το αγαπημένο τους σκυλάκι, γατάκι, άλογο ή γαϊδούρι στην εκστρατεία «EU, Care For Our Companions» που στόχο έχει να πιέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει επιτέλους κοινές κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη προστασία των ζώων συντροφιάς και των ιπποειδών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες ενώνουν τη φωνή τους και στέλνουν ηχηρό μήνυμα στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων ότι νοιάζονται για την ευζωία των ζώων ποστάροντας τη selfie τους φωτογραφία με το αγαπημένο κατοικίδιο ζωάκι, άλογο ή γαϊδουράκι τους στο Instagram profile τους προσθέτοντας το αντίστοιχο hashtag (#EUCare4MyDog, #EUCare4MyCat, #EUCare4MyHorse, #EUCare4MyDonkey).

 

 

Η ευρωπαϊκή οργάνωση προστασίας των ζώων «Eurogroup for Animals», μέλος της οποίας είναι και η Animal Action Greece, αναφέρει γι’ αυτή την εκστρατεία τα εξής: «Με τη νέα εκστρατεία «EU, Care For Our Companions», οι Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν καλύτερη προστασία για τα κατοικίδια ζώα και τα ιπποειδή. Τα ζητήματα που σχετίζονται με την ευημερία των συντρόφων μας δεν γνωρίζουν σύνορα, επομένως είναι πλέον καιρός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη προστασία των ζώων.

Οι γάτες, τα σκυλιά και τα άλογα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας. Μας έχουν κάνει πιο ευτυχισμένους και υγιείς για περισσότερα από 10.000 χρόνια. Εκτιμάται ότι 80 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο ζώο και περίπου 7 εκατομμύρια άλογα και γαϊδούρια ζουν κοντά στον άνθρωπο.

 

 

Ωστόσο, η ευζωία των ζώων συντροφιάς δεν προστατεύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η προστασία τους εξακολουθεί να αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως σε εθνικό επίπεδο, η νομική προστασία για την καλή διαβίωσή τους ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών μελών, με τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες αρχές κάποιων εξ αυτών να αδιαφορούν πλήρως. Κατά συνέπεια, παντού στην Ευρώπη τα ζώα εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινά θύματα εγκατάλειψης και  κακομεταχείρισης.

Με την καμπάνια «EU, Care For Our Companions» θέλουμε να δείξουμε στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τους φορείς λήψης αποφάσεων ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για τη γάτα, τον σκύλο, το άλογο και το γαϊδούρι τους και ότι είναι πλέον καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της.

 

 

Εάν καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν καλύτερη προστασία για τα ζώα τους, τότε  η «Eurogroup for Animals» και οι οργανώσεις-μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν την προστασία των ζώων σε όλα τα κράτη μέλη ψηλά στην ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα.

Καλούμε τους Ευρωπαίους πολίτες να υποστηρίξουν την εκστρατεία με τη λήψη μιας selfie με το κατοικίδιο, το άλογο ή το γαϊδούρι σας, την οποία θα δημοσιεύσετε στο Instagram profile σας με το σχετικό hashtag (#EUCare4MyDog, #EUCare4MyCat, # EUCare4MyHorse, #EUCare4MyDonkey)».