Π.Φ.Π.Ο.: Συγκέντρωση υπογραφών στο Avaaz για την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου της Μάγκυ

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) μέσω της ιστοσελίδας συγκέντρωσης υπογραφών avaaz.org καλεί τους φιλόζωους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμα που αφορά στη δολοφονία του θηλυκού κουταβιού, της Μάγκυ, στις 17 Ιουλίου 2014 στα Νέα Στύρα Ευβοίας, που προκάλεσε αποτροπιασμό και οργή στο πανελλήνιο, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί – μετά από 5 αναβολές -  στις 28 Ιανουαρίου του 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας. Το ψήφισμα θα σταλεί στον υπουργό και υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θυμίζουμε ότι στις 11 Αυγούστου 2014 το Υπολιμεναρχείο Καρύστου βεβαίωσε στον δράστη διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, το οποίο επικύρωσε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014  η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τον επόμενο μήνα ο δράστης αναγκάστηκε να κλείσει οριστικά την ταβέρνα του έξω από την οποία σκότωσε την Μάγκυ.

Αν θέλετε να υπογράψετε το ψήφισμα πατήστε εδώ

Η Π.Φ.Π.Ο., η οποία  θα παρίσταται στη δίκη ως πολιτική αγωγή, αναφέρει στο ψήφισμα: «Στις 28/1/19 γίνεται η δίκη του «ανθρώπου»  που ξημερώματα της 17/07/2014  στην περιοχή Νέων Στύρων Εύβοιας  έλιωσε με μία καρέκλα  το κεφάλι της Μάγκυ, ενός αθώου ήσυχου κουταβιού, δελεάζοντας την  με ένα κόκκαλο για να τον πλησιάσει.

 

 

Το γεγονός τότε είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και είχε γεννήσει την φρίκη των κανονικών ανθρώπων, φιλόζωων και μη. Στις 28 Ιανουαρίου 2019 μετά από πολλές αναβολές θα εκδικαστεί η υπόθεση αυτή για την οποία η Ομοσπονδία μας έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ας υπογράψουμε όλοι ζητώντας την αυστηρή τιμωρία του όχι μόνο για τη δικαίωση της Μάγκυ, αλλά και σαν ένα παράδειγμα που θα αποτρέψει παρόμοια τέτοια εγκλήματα που συμβαίνουν στην χώρα μας καθημερινά.

Μην ξεχνάμε. Κάθε μέρα που περνάει μια Μάγκυ βασανίζεται και δολοφονείται στο πρόσωπο κάποιου αθώου ζώου που πέφτει θύμα της κτηνωδίας και του σαδισμού κάποιου ανθρωπόμορφου τέρατος».

 

 

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου 2014 ο δράστης αφού δελέασε με ένα κόκκαλο την μόλις 3,5 μηνών κουταβίνα, την Μάγκυ, έξω από την ταβέρνα του στα Νέα Στύρα Ευβοίας, την χτύπησε βίαια στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, θρυμματίζοντας τα οστά του κρανίου της μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Η Μάγκυ μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σε ευθανασία καθώς το κρανίο της είχε παραμορφωθεί και η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Η μαρτυρία της κας Ταπούτη στην τηλεοπτική εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στις 13 Νοεμβρίου του 2014 πραγματικά συγκλονίζει: «Ξημερώματα 17 Ιουλίου του 2014 καταφθάνει στην κλινική ένα κουταβάκι το οποίο ήταν πραγματικά ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.

 

 

Το ζωάκι ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία. Δεν μπορούσε να πατήσει σε κανένα από τα τέσσερα του πόδια. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ευθύς εξαρχής, πριν καν εξετάσω κλινικά το ζώο, ήταν ότι το κεφαλάκι του από τη μια μεριά ήταν απολύτως επίπεδο. Βάζω το ζωάκι στο τραπέζι.

Το θερμομετρώ γιατί και μόνο που ακούμπησα το χέρι μου στην κοιλίτσα του φάνηκε ότι η θερμοκρασία του ήταν εξαιρετικά υψηλή. Τα θερμόμετρα μπορούν να μετρήσουν μέχρι το 42. Πιο πάνω δεν μετράνε. Και όμως ο υδράργυρος εξάντλησε όλο το περιθώριο της διαδρομής του. Το ζώο έβραζε στον πυρετό.

Αμέσως το πήγαμε στο ακτινολογικό για να βγάλουμε ακτινογραφίες για να δούμε πού είναι οι βλάβες. Και για την ακρίβεια πόσο μεγάλες ήταν οι βλάβες. Ήταν τόσο απογοητευτικό το ακτινογράφημα. Φαινόταν ότι το κρανίο του ζώου ήταν ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και ήταν εντυπωσιακό για το πως κατάφερνε αυτό το κουταβάκι να ζει.

 

 

Και λέω κουταβάκι γιατί φάνηκε και από τα δοντάκια του ότι ήταν πολύ νεαρής ηλικίας, ούτε τεσσάρων μηνών. Ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα γι' αυτό το ζώο. Το μόνο σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να το ξεκουράσουμε από το μαρτύριο και το βασανιστήριο του χορηγώντας του ευθανασία».