Στειρώσεις αδέσποτων γατιών από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία

Η επιτακτική ανάγκη για έλεγχο του πληθυσμό και των αδέσποτων γάτων οδήγησε τον Δήμο Λαρισαίων να ανακοινώσει ότι επεκτείνει το πρόγραμμα στειρώσεων που εφαρμόζει τα δύο τελευταία χρόνια και προγραμματίζει 60 στειρώσεις αδέσποτων γατιών σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης. Για τον λόγο αυτόν όποιος  δημότης φροντίζει αδέσποτες γάτες (θηλυκές και αρσενικές) θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον Δήμο Λαρισαίων στον αριθμό σταθερού τηλεφώνου 2417 722721 για να δηλώσει το ενδιαφέρον του καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικότερα ο Δήμος Λαρισαίων στην ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου 4039/2012, ο Δήμος Λαρισαίων, επεκτείνει το υφιστάμενο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και σε αδέσποτες γάτες. Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί με επιτυχία τις δυο προηγούμενες χρονιές και συνεχίζεται φέτος.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας, που αντιμετωπίζει το ζήτημα των αδέσποτων γατών, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Το πρόγραμμα στειρώσεων θα αφορά εξήντα (60) αδέσποτες γάτες και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας, μέλη των οποίων, μαζί με ενδιαφερόμενους φιλόζωους πολίτες, θα αναλάβουν την περισυλλογή και την επανατοποθέτηση των ζώων.
Οι στειρώσεις θα διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα στο χειρουργείο του κυνοκομείου του Δήμου Λαρισαίων από το ιατρικό προσωπικό του κυνοκομείου. Επιπλέον, οι αδέσποτες γάτες θα εμβολιάζονται, θα αποπαρασιτώνονται και θα σημαίνονται ηλεκτρονικά. Οι γάτες μετά την στείρωση, θα επανατοποθετούνται στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους.

Οι πολίτες που φροντίζουν αδέσποτες γάτες και ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνούν στο 2417 722721, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.30 π.μ. – 10.30 π.μ., για να δηλώνουν τα ζώα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας»