Συγκέντρωση υπογραφών για την παραμονή του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας στo Άλσος

Στην ιστοσελίδα avaaz.org ξεκίνησε η διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα την παραμονή του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας στο Άλσος μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος για τη μετεγκατάσταση των αδέσποτων ζώων.

Θυμίζουμε ότι στις 4 Απριλίου του 2016 θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής και ανακοπής της έξωσης που έκανε η Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας από το χώρο του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας όπου βρίσκεται και λειτουργεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς που παραχωρήθηκε από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής.

 

 

Με την έξωση αυτή η Διεύθυνση Δασών αντιμετωπίζει τους εθελοντές μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας ως καταπατητές του Άλσους παραβλέποντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν στα ζώα που εγκαταλείπονται στο δρόμο.

Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής Αριστείδης Βασιλόπουλος με επιστολή του στις 9 Ιανουαρίου 2016 η οποία θα παρουσιαστεί στη δίκη βεβαιώνει ότι «ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας δεν προέβη σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, δεν έκοψε δέντρα και θάμνους και τα υφιστάμενα αυθαίρετα κτίσματα προϋπήρχαν από τη λειτουργία του ζωολογικού κήπου».

 

 

Η ομάδα «Φίλοι των Ζώων Νέας Φιλαδέλφειας» που δημιούργησε το ψήφισμα στο avaaz.org αναφέρει: «Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας δραστηριοποιείται στο Δήμο της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, τα τελευταία έντεκα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, έχει βοηθήσει 3.700 ζώα με προβλήματα υγείας. Έχει στειρώσει 1.700 ζώα και έχει δώσει για υιοθεσία 1.600 ζώα. Ο Σύλλογος έχει επιτύχει, τα χρόνια αυτά, να διαχειρίζεται τα αδέσποτα ζώα, με ανθρώπινο τρόπο και προς όφελος του Δήμου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Μετά από σύμφωνη γνώμη του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας δημιούργησε ένα χώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κυμαινόμενου αριθμού (περίπου 130 σκύλων) στη θέση «Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας».

 

 

Η απομάκρυνση του Συλλόγου από το χώρο αυτό, χωρίς να έχει βρεθεί εκ των προτέρων χώρος κατάλληλος για την μεταφορά των αδέσποτων ζώων, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο Σύλλογο, τα φιλοξενούμενα αδέσποτα ζώα και τους πολίτες του Δήμου Φιλαδέλφειας.

Ο Σύλλογος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αναγκαστεί να αφήσει ελεύθερα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας 130 ζώα, άλλα άρρωστα, άλλα επιθετικά, τα περισσότερα μαζί του από κουτάβια και άμαθα στους δρόμους και στην επιβίωση τους σε αυτούς. Εξάλλου, αν τα αδέσποτα σκυλιά αφεθούν ελεύθερα, θα τριγυρίζουν, το πιθανότερο, στο άλσος το οποίο γνωρίζουν από μικρά και το οποίο θεωρούν πλέον «σπίτι» τους. Μεσυνέπεια, να καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία των δημοτών  στο άλσος. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αιτούμαστε την παραμονή του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας στο άλσος, μέχρι να βρεθεί χώρος κατάλληλος για τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων. Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την απομάκρυνση του Συλλόγου από τη θέση «Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας» πριν την εύρεση κατάλληλου χώρου για την μετεγκατάσταση των αδέσποτων ζώων. Για το συμφέρον το δικό μας, του Δήμου μας και των αδέσποτων ζώων».

Πατήστε εδώ για να υπογράψετε!