Το 2016 η δίκη του ηλικιωμένου που έβαλε αγκίστρια σε φόλα

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες εκδίκαση της υπόθεσης του ηλικιωμένου συνταξιούχου, ο οποίος την 1η Αυγούστου του 2013 στην περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου Κρήτης επιχείρησε να θανατώσει τη σκυλίτσα της γειτόνισσας του με λουκάνικα που περιείχαν αγκίστρια.

Η αναβολή δόθηκε, όπως εξήγησε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η Καλλιόπη Μαραβελάκη, δικηγόρος και γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση»,  λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ορίστηκε η 9η Ιουνίου του 2016.

Ο ηλικιωμένος συνταξιούχος έβαλε αγκίστρια μέσα σε λουκάνικα, τα έδεσε σε μια πετονιά με βαρίδι και στη συνέχεια πέταξε το δόλωμα – παγίδα στην αυλή της γειτόνισσάς του για να εξοντώσει τη σκυλίτσα της με φρικτό τρόπο. Η κηδεμόνας της σκυλίτσας που είδε τον ηλικιωμένο γείτονα της να πετά τα λουκάνικα από τον μαντρότοιχο έσπευσε στην αυλή να τα μαζέψει.

Έντρομη διαπίστωσε ότι από το στόμα της σκυλίτσας της κρεμόταν ένα βαρίδι και μια πετονιά του ψαρέματος. Η σκυλίτσα είχε αφόρητους πόνους και η γυναίκα δεν μπορούσε να τη βοηθήσει. Τη μετέφερε αμέσως στο κτηνιατρείο του Μανωλή Σουρανάκη όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, η οποία έδειξε ότι το ζώο είχε καταπιεί 10 κομμάτια λουκάνικου που είχαν μέσα τους κι από ένα αγκίστρι. Το ένα δε από αυτά βρισκόταν πολύ κοντά στην καρδιά της σκυλίτσας. Μετά από μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση αφαιρέθηκαν τα αγκίστρια που βλέπετε στη φωτογραφία από τα σπλάχνα του ζώου κι έτσι κατάφερε να επιβιώσει.