Άγνωστος πυροβόλησε θανάσιμα αδέσποτο σκύλο στο Κατάκολο Ηλείας

Νεκρό μετά από πυροβολισμό βρήκε ένας άνδρας τον φιλήσυχο αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο άλσος του Κατακόλου Ηλείας. Το άτυχο ζώο, που όλο το καλοκαίρι τριγύριζε ανάμεσα στους τουρίστες χωρίς να πειράξει κανέναν, ήταν ανεπιθύμητος για κάποιους στην περιοχή.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου κα Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι πριν από λίγους μήνες είχε δεχθεί ανώνυμες καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής ότι κάποιοι, χωρίς ωστόσο να τους είχαν κατονομάσει, απειλούν ότι θα θανατώσουν τον σκύλο γιατί τους ενοχλεί η παρουσία του. Ο σκυλάκος ήταν ιδιαίτερα φιλικός και είχε εμβολιαστεί από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου.

Όπως αναφέρει η κα Μαστρογιαννοπούλου το θέμα δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη Σελίδα που διαθέτει ο σύλλογος στο facebook με στόχο να αποτραπεί οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια που θα στοίχιζε τη ζωή του σκύλου. Δυστυχώς, όμως, τίποτα δεν στάθηκε ικανό για να αποτρέψει τον δράστη, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ τον σκυλάκο ξεμπερδεύοντας μια για πάντα μαζί του.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει μαζί του ώστε να  συλληφθεί ο δράστης και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. «Ας μην γίνει το άλσος του Κατακόλου ο τάφος γι’ άλλα αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά. Ας μην οπλίσουμε κι άλλα χέρια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος.