Ανακαινισμένο λειτουργεί ξανά το Κτηνιατρείο του Δήμου Τρικκαίων

Από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 άρχισε και επίσημα η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου Τρικκαίων μετά την πλήρως ανακαίνισή του σε κτηνιατρικό εξοπλισμό με στόχο να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα για τ' αδέσποτα ζώα που ζουν στην πόλη των Τρικάλων όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Επικεφαλής του Δημοτικού Κτηνιατρείου είναι ο κτηνίατρος Κοσμάς Αποστολίδης, ο οποίος θα στειρώνει, θα εμβολιάζει και θα τοποθετεί μικροτσίπ στ’ αδέσποτα ζώα που ζουν στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Τρικκαίων για τη σωστή διαχείριση του πληθυσμού τους.

Η περισυλλογή, η μεταφορά στο Δημοτικό Κτηνιατρείο και η επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον θα γίνεται από τον αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις των Τρικάλων, με στόχο την προστασία και ευζωία των ζώων μειώνοντας το διογκούμενο πρόβλημα. Εκτός από την προμήθεια των απαραίτητων υλικών, έγινε και προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, απαραίτητου για το χειρουργείο.

 

 

Επίσης ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε τη δημιουργία βάσης δεδομένων, στην οποία καταγράφονται τ’ αδέσποτα ζώα που φέρουν μικροτσίπ, προκειμένου να γνωρίζει ο Δήμος, σε ποιον ανήκουν καθώς σε επόμενη φάση, θα ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία (στείρωση, εμβολιασμός, τοποθέτηση μικροτσίπ) σε όλα τα δεσποζόμενα ζώα. Ο δε έλεγχος για το τσιπ σε κάθε ζώο θα γίνεται με τρεις ειδικές συσκευές σκάνερ που προμηθεύτηκε ο Δήμος Τρικκαίων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ψύχο επισκέφθηκαν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 το Δημοτικό Κτηνιατρείο, το οποίο ανακατασκευάστηκε με την οικονομική στήριξη της ΠΕ Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω χρησιδανείου που δόθηκε στον Δήμο.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων στον Δήμο Τρικκαίων, ενώ ο κ. Ψύχος επεσήμανε τη μεθοδική δουλειά που έγινε. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή Τρικκαίων αυτές οι δράσεις του Δήμου γίνονται με σταθερά και προγραμματισμένα βήματα, βάσει των υπαρχόντων νόμων και έχουν στόχο τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, με σεβασμό στα ζώα και τον άνθρωπο.