Αναβλήθηκε η δίκη για τον στραγγαλισμό ενός γατιού στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης

Στις 18 Δεκεμβρίου 2017 αναμένεται να εκδικαστεί από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η υπόθεση στραγγαλισμού ενός γατιού από έναν νεαρό άνδρα κάτοικο Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος με τη βοήθεια του συνεργού του και επίσης κατηγορούμενου φωτογραφήθηκε τη στιγμή που έπνιγε με το ένα του χέρι το ανυπεράσπιστο αυτό πλάσμα και στη συνέχεια ανέβασε τη φωτογραφία που βλέπετε στο προφίλ του στο facebook.

Όπως εξήγησε η γραμματέας και δικηγόρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» κα Καλλιόπη Μαραβελάκη η προγραμματισμένη για χθες δίκη αναβλήθηκε καθώς οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι άσκησαν το νομικό δικαίωμά τους να ζητήσουν αναβολή λόγω αδυναμίας παράστασης του δικηγόρου τους στο δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός άνδρας καμάρωνε, δείχνοντας με την αναρτημένη φωτογραφία, πώς μπορεί να πνίξει γατάκι με το ένα χέρι. Μόλις όμως αντιλήφθηκε την κατακραυγή του κόσμου και υπό το φόβο να τον καταγγείλουν,  κατέβασε την επίμαχη φωτογραφία και τα σχόλια των διαδικτυακών του φίλων που τον επιβράβευαν για το έγκλημα του.

Το  Φιλοζωικό Σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» πρόλαβε να αποθηκεύσει το σχετικό υλικό και έστειλε το προφίλ του νεαρού στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κατάφερε να κάνει ανασύσταση της ανάρτησης.  Υπήρχε όμως και αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε τον κατηγορούμενο να πνίγει το γατάκι με το ένα του χέρι. Μετά την καταγγελία που κατατέθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2015, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος και των δύο ανδρών.  

Ειδικότερα ο τότε 18χρονος που εμφανίζεται στη φωτογραφία να πνίγει με το ένα του χέρι το γατάκι θα δικαστεί με τις κατηγορίες της «κακοποίησης, πράξης βίας και βασανισμού σε βάρος ζώου και ειδικότερα θανάτωσης του μικρού γατιού με τη μέθοδο του στραγγαλισμού μέχρι θανάτου» και της «δημοσίευσης της φωτογραφίας του ιδίου με το νεκρό ζώο στο facebook».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που ήταν 20 χρονών κατά το χρόνο της πράξης, κατηγορείται για «ψυχική συνδρομή στον πρώτο κατηγορούμενο – φυσικό αυτουργό στη θανάτωση του μικρού γατιού με τη μέθοδο του στραγγαλισμού μέχρι θανάτου, ειδικότερα μάλιστα φωτογραφίζοντας τον παράλληλα να κρατά το νεκρό σώμα της γάτας».

Σύμφωνα με την κα Καλλιόπη Μαραβελάκη, οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους ότι στη φωτογραφία χαϊδεύουν το γατάκι! «Επειδή είναι και νέα παιδιά, πραγματικά τους εύχομαι τέτοιο χάδι στραγγαλισμού να μην τους τύχει ποτέ» σχολίασε με καυστική διάθεση η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.