Αναζητούν το δράστη που βάζει θηλιές με σύρμα στις αδέσποτες γάτες για να τις πνίξει

Ακόμα μια αδέσποτη γάτα στην οποία κάποιος υπάνθρωπος είχε περάσει από το λαιμό της μια συρμάτινη θηλιά πνίγοντας την αργά και βασανιστικά εντόπισε η φιλόζωη Μαρία Καπερώνη την Πέμπτη 24 Μαρτίου στην περιοχή Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Πριν από λίγες μέρες βρήκε ακόμα δύο γάτες να περιφέρονται στη γειτονιά έχοντας σφικτά το σύρμα τυλιγμένο στο λαιμό τους. Τη θηλιά από την πρώτη γάτα κατάφερε να βγάλει από μόνη της και το ζώο φιλοξενείται σε σπίτι έως ότου υιοθετηθεί. Όμως ο δεύτερος γάτος που κατάφερε με τη βοήθεια των φιλόζωων της γειτονιάς να πιάσει με παγίδα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κτηνίατρο, ο οποίος αφού τον νάρκωσε του έβγαλε τη συρμάτινη θηλιά. Ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί και τον φιλοξενεί στο σπίτι της καθώς αν τον άφηνε ξανά στη γειτονιά κινδύνευε να πέσει ξανά στα χέρια του δράστη.  

Η Μ.Κ.Ο. «ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης» αναφέρει ότι σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η νεκρή γάτα περιφερόταν επί μέρες με το σύρμα στο λαιμό. «Οι συγκεκριμένες γάτες είναι στειρωμένες και προστατεύονται επί χρόνια από τους φιλόζωους της γειτονιάς. Ωστόσο ανά διαστήματα κάποιοι που έχουν καταστήματα εκεί γύρω δυσανασχέτησαν με τους φιλόζωους που τις φροντίζουν. Κλήθηκε η αστυνομία κι έγινε καταγγελία από τη γυναίκα που φροντίζει εκεί τις γάτες καθημερινά» επισημαίνει η «ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης».

 Ο γάτος με το σύρμα στο λαιμό του πιάστηκε με παγίδα και σώθηκε

Η φιλόζωη Μαρία Καπερώνη ανέφερε ότι η γυναίκα που φροντίζει καθημερινά τα γατιά στη γειτονιά πήγε με την κόρη της να ψάξει μήπως βρει κι άλλο γατί με θηλιά στο λαιμό. Όπως κατήγγειλε στο σημείο όπου βρέθηκε η νεκρή γάτα βγήκε στο μπαλκόνι ένας άνδρας ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στις δύο γυναίκες και τις έδιωξε φωνάζοντας «εσείς και οι παλιογάτες σας που ανεβαίνουν στο μπαλκόνι μου». «Το βράδυ της ίδιας ημέρας πήγα μαζί της. Και πάλι ο συγκεκριμένος άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι του, κάτω από το οποίο βρέθηκε νεκρή η γατούλα, αλλά δεν μίλησε καθόλου. Μάλιστα μας ακολούθησε μέχρι τον κεντρικό δρόμο προσπαθώντας να ακούσει τις συζητήσεις που έκανα με τους καταστηματάρχες» επισημαίνει η Μαρία Καπερώνη.  

Η Μ.Κ.Ο. «ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης» καλεί όποιον εντοπίσει κι άλλη γατούλα να έχει συρμάτινη θηλιά στο λαιμό της ή εάν γνωρίζει τον υπεύθυνο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων  6979780445 ή 6981725784 ή 6937725214.