Αναζητούν τον δράστη που άφησε νεκρή σκυλίτσα από πυροβολισμό έξω από το σπίτι φιλόζωης στην Αγιάσο της Λέσβου

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός  Μυτιλήνης» απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει ή είδε τον δράστη, ο οποίος αργά το απόγευμα της 28ης  Δεκεμβρίου 2017 άφησε το πτώμα μιας νεκρής σκυλίτσας που εκτελέστηκε με πυροβόλο όπλο και ένα τσουβάλι με ένα νεκρό μαύρο αρνάκι έξω από την κύρια είσοδο του σπιτιού μιας φιλόζωης γυναίκας.

Σύμφωνα με την Κιβωτό Μυτιλήνης, προφανώς ο δράστης είναι κτηνοτρόφος της περιοχής, ο οποίος υπέστη ζημιές στο κοπάδι του και θέλησε με αυτό τον τρόπο να προειδοποιήσει όσους φροντίζουν τ’ αδέσποτα ζώα. Ειδικότερα ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός  Μυτιλήνης» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του για αυτό το έγκλημα: «Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σκυλί ήταν άγνωστο στους κατοίκους της περιοχής προφανώς δεν τον απασχόλησε, κάθε αδέσποτο ζώο είναι «εγκληματίας» και αυτοί που θα τα φροντίζουν πρέπει να λάβουν το μήνυμα.

 

 

Η Κιβωτός Μυτιλήνης έχει επανειλημμένα αναφερθεί στα περιστατικά επιθέσεων σε κοπάδια από αδέσποτα σκυλιά στη Λέσβο, τα οποία όντως συμβαίνουν και προφανώς εξοργίζουν τους κτηνοτρόφους που βλέπουν το βιός τους να καταστρέφεται. Όπως έχουμε τονίσει ξανά και ξανά, οι ζημιές από σκυλιά στα κοπάδια ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ από τον ΕΛΓΑ. Επιπλέον, τα “αδέσποτα” ζώα που προκαλούν τις ζημιές είναι τα ζώα που κάποιοι έκαναν αδέσποτα ή ακόμα και ιδιόκτητα ζώα τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα, ατσιπάριστα και ανεξέλεγκτα. Τέλος, ΔΕΝ είναι τα σκυλιά που ταΐζονται και φροντίζονται από φιλόζωους πολίτες αυτά που επιτίθενται στα κοπάδια, αλλά όσα λιμοκτονούν παρατημένα από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους στα βουνά της Λέσβου.

Το να εκτελείς ένα ζώο και να παρατάς το κουφάρι του στο κατώφλι κάποιου που νοιάζεται για τα ζώα για να τον «παραδειγματίσεις», δεν δικαιολογείται από καμία ζημιά, από καμία κατάσταση «εν βρασμώ», από καμία οργή. Είναι ένα εν ψυχρώ έγκλημα!  Η Κιβωτός Μυτιλήνης απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας ώστε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι εγκλημάτησαν πάνω στα ζώα στη Λέσβο, και να πάρει και αυτός το «μήνυμα» ότι υπάρχουν βαριές ποινές για όσους νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός  Μυτιλήνης».