Αναζητούν τον δράστη που δηλητηρίασε τρία αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της Λάρισας

Τρία αδέσποτα σκυλάκια βρήκαν φρικτό θάνατο όταν κατανάλωσαν δηλητηριασμένα δολώματα που κάποιος εγκληματίας έριξε στο κέντρο της Λάρισας παραμονές και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Και τα τρία σκυλάκια ήταν ιδιαίτερα φιλικά, στειρωμένα και εμβολιασμένα, ενώ τα φρόντιζαν οι εθελοντές φιλόζωοι που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας.

Το πρώτο θύμα  του δολοφόνου ήταν ο Μανώλης, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου στην οδό Σκυλοσόφου κοντά στον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου. Μέλη της εθελοντικής ομάδας «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» που έσπευσαν στο σημείο κάλεσαν την αστυνομία και κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία στο πτώμα του ζώου για να διαπιστωθεί το είδος του δηλητήριου που ο δράστης χρησιμοποίησε.

 

 

Την επόμενη ημέρα και ανήμερα Δεκαπενταύγουστου βρέθηκε στην οδό Σεφέρη ακόμα ένας δηλητηριασμένος σκυλάκος, ο οποίος μεταφέρθηκε από μέλη της εθελοντικής ομάδας «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» στην κτηνιατρική κλινική του κ. Ιωάννη Πασχαλίδη όπου του χορηγήθηκε αντίδοτο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. Το σκυλάκι ήταν στειρωμένο και έφερε ηλεκτρονική ταυτότητα με αριθμό 953000010221530.

 

 

Τέλος ο Πλάτωνας ήταν το τρίτο αδέσποτο σκυλάκι που εντοπίστηκε νεκρό από φόλα να κείτεται μέσα σε μια λίμνη αίματος στον πεζόδρομο της οδού Παπασταύρου έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθερία».

 

 

Νε αφορμή το τριπλό αυτό έγκλημα το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η Λάρισα του πολιτισμού. Η υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης 2021, εύγε. Χάσαμε ήδη το Μανώλη μας και τον Σοκ ή Πλάτωνα. Το τρίτο σκυλάκι που χαροπάλευε τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή. Το σχέδιο οργανωμένο. Εκμεταλλεύτηκαν την αργία και την απουσία του κόσμου από την πόλη. Έχουν γίνει οι νόμιμες ενέργειες και καταγγελίες. Οι όποιοι εθελοντές έχουν μείνει στη Λάρισα, τρέξανε άμεσα για βοήθεια. Θρηνούμε για τους τρεις αυτούς αγαπημένους μας φίλους κι ελπίζουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ποιά η στάση του Δήμου Λαρισαίων απέναντι στο ειδεχθές αυτό έγκλημα; Περιμένουμε απαντήσεις».

 

 

Από την πλευρά του η εθελοντική ομάδα «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» επισημαίνουν: Γέμισε το ουράνιο τόξο με αδεσποτάκια. Το ένα πιο αγαπημένο από το άλλο. Αδεσποτάκια που όλοι αγαπούσαμε, φροντίζαμε και που δεν ενοχλούσαν κανένα. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για άλλη μια φορά, να επικηρύξουμε ένα απάνθρωπο δίποδο κτήνος που κυκλοφορεί ανάμεσα μας και σκορπά το θάνατο σε άτυχα αδέσποτα πλάσματα. Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι για τους υπεύθυνους αυτού του «μακελειού» που πραγματοποιήθηκε το 15Αύγουστο, να βγει επιτέλους να μιλήσει για να μπορέσουμε να τους σταματήσουμε. Μην αφήσετε να υπάρξουν άλλα ζωάκια θύματα στην περιοχή μας. Την επόμενη φορά που θα δείτε κάτι ύποπτο καλέστε την αστυνομία και ενημερώστε μας. Τα σκυλάκια αυτά δεν το διάλεξαν να είναι στο δρόμο.. άνθρωπος ήταν αυτός που τους παράτησε και ανθρώπινο ήταν το χέρι που τους έδωσε το δηλητήριο. Δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε από χθες, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι είναι αλήθεια και δεν δεχόμαστε ότι δε θα βρεθεί το κάθαρμα που έκανε τέτοιο πράγμα. Η σιωπή είναι συνενοχή. Βοηθήστε να σταματήσουμε το έγκλημα».

 

 

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταστηματάρχες στο κέντρο της Λάρισας που διαθέτουν κάμερες στην επιχείρησή τους να ανατρέξουν στο αρχείο της 14ης και 15ης Αυγούστου κι αν αντιληφθούν κάποια περίεργη κίνηση ή κάποιον άνθρωπο να πλησιάζει ζώο ή να αφήνει «τροφή» να παραδώσει το υλικό στην αστυνομία για περεταίρω έρευνα.

Όποιος γνωρίζει κάτι για το έγκλημα να ενημερώσει είτε την Αστυνομία είτε το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. ή την εθελοντική ομάδα «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6949799338.