Αναζητούν τον δράστη που κρέμασε σκύλο σε ελιά στο χωριό Όθος στην Κάρπαθο

Σ’ ένα χωράφι κοντά στο γήπεδο 5Χ5 του χωριού Όθος της Καρπάθου ο Νίκος Τόσκας εντόπισε ανήμερα των Θεοφανίων το πτώμα ενός σκύλου που κάποιος εγκληματίας είχε κρεμάσει από το κλαδί μιας ελιάς.

Ο Γιώργος Χιωτάκης, μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο οποίος έφερε στη δημοσιότητα το φρικαλέο αυτό έγκλημα, καταγγέλλει ότι αφού το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, η Αστυνομία επισκέφθηκε μετά από τρεις μέρες το σημείο όπου βρήκε μαρτυρικό θάνατο ο σκύλος και προέβη σε συλλογή στοιχείων με σκοπό την ανεύρεση του δράστη.

«Μισώ με όλο μου το είναι το κτήνος αυτό που διέπραξε αυτό το έγκλημα. Αισθάνομαι να μου γεννούνται πρωτόγονα συναισθήματα θυμού και οργής προς αυτόν. Μαζί με τον Νίκο Τόσκα ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ στην Κάρπαθο και να βρεθεί ο εγκληματίας. Είναι ντροπή για το νησί μας, είναι ντροπή για τη χώρα μας, είναι ντροπή για την ανθρωπιά μας. Σκεφτείτε απλά, αν δεν ήταν ο Νίκος που ήρθε αντιμέτωπος με το κρεμασμένο ζώο, να ήταν μικρά παιδιά. Μια αθώα ζωή, μια ακόμα αθώα ζωή χάθηκε με άδικο και βάρβαρο τρόπο. Ας είναι η τελευταία.  Ένα κτήνος που σκοτώνει με αυτό το τρόπο ένα αβοήθητο ζώο είναι παραπάνω από σίγουρο και πολλάκις αποδεδειγμένο ότι είναι ικανό να δολοφονήσει και άνθρωπο. Πρέπει να συλληφθεί και να τιμωρηθεί άμεσα» αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Χιωτάκης.

Τα λόγια είναι περιττά και ο δράστης εξακολουθεί να είναι άγνωστος. Τα φρικαλέα εγκλήματα κατά των ζώων δεν έχουν τέλος και συμβαίνουν παντού και κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα. Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας.