«Απαγορεύουν» την κυκλοφορία των σκύλων στο πεζοδρόμιο (!)

Κι εκεί που λες πως έχεις δει όλα τα παράλογα κι ευτράπελα που αφορούν στην απολίτιστη συμπεριφορά ορισμένων «νοικοκυραίων» που επιδεικνύουν απέναντι στα ζώα, έρχεται ξαφνικά στη δημοσιότητα η φωτογραφία που βλέπετε, κι αναιρείς τα πάντα, επικρατώντας για άλλη μια φορά η γνωστή φράση «ακόμα δεν έχεις δει τίποτα».

Στην καγκελόπορτα της εισόδου μιας πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο «φιγουράρει» μια αφίσα – «ανακοίνωση» που λέει το εξής «καταπληκτικό»: «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ». Πώς να εξηγήσει κανείς με την κοινή λογική αυτή την παράνομη, εννοείται, «απαγόρευση» κυκλοφορίας σκύλων στο πεζοδρόμιο, δηλαδή σε δημόσιο χώρο, που δεν είναι ιδιοκτησίας κανενός και ουδείς έχει το νόμιμο δικαίωμα να δίνει «οδηγίες» χρήσης του;

Μέχρι και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να κατανοήσει πόσο μυαλό κουβαλάει κάποιος που γράφει αυτές τις ηλιθιότητες, οι οποίες όμως φέρνουν ξανά και ξανά στην επιφάνεια την ασυδοσία που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και την έλλειψη φιλοζωικής κουλτούρας και την αντιφιλοζωική συμπεριφορά ορισμένων που ουκ ολίγες φορές οδηγεί σε εγκλήματα εις βάρος των ζώων.

Εάν το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους από το πεζοδρόμιο τότε θα μπορούσαν κάλλιστα οι ένοικοι της πολυκατοικίας να τοποθετήσουν μια αφίσα που να τους προτρέπει να καθαρίζουν τα κακά των τετράποδων φίλων τους όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία και επιβάλλει ο πολιτισμός μας διατηρώντας καθαρό το περιβάλλον όπου ζούμε, σεβόμενοι τα ζώα και τους συνανθρώπους μας.

Η φωτογραφία ανήκει στη Σωσώ Τσαρούχα.