Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή της σκυλίτσας που υπάλληλος του Δήμου Ασπροπύργου επιχείρησε να πετάξει στα μπάζα ενώ ήταν τραυματισμένη

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο η σκυλίτσα, η οποία είχε χτυπηθεί από όχημα στην περιοχή Γερμανικά Ασπροπύργου και ενώ ήταν βαριά τραυματισμένη, αλλά ζωντανή, ένας υπάλληλος του Δήμου Ασπρόπυργου προσπάθησε με τη τσάπα του εκσκαφέα που χειριζόταν να την μαζέψει με σκοπό να «φορτώσει» το ανήμπορο ζώο μέσα στην καρότσα του φορτηγού με τα μπάζα για να πεταχτεί κι αυτό στη χωματερή.

Τον ασυνείδητο υπάλληλο είδε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου μια γυναίκα που περνούσε από  εκεί για να πάει στο σπίτι της. Μετά από έντονο διαπληκτισμό ο υπάλληλος σταμάτησε και έφυγε από το σημείο. Μάλιστα όπως αναφέρει η  Δήμητρα Δημητριάδου, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ασπροπύργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων» που έφερε στη δημοσιότητα το περιστατικό, όταν η γυναίκα ρώτησε τον υπάλληλο «γιατί προσπαθεί να πετάξει το τραυματισμένο, αλλά ζωντανό ζώο», εκείνος της απάντησε: ««Τι να το κάνω; Δεν το βλέπεις ότι θα πεθάνει;».

 

 

Η γυναίκα αφού εξάντλησε κάθε προσπάθεια να βρει έναν κτηνίατρο για να μεταφέρει το ζώο, επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σύλλογο Ασπροπύργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων». Η πρόεδρος του Συλλόγου Χρύσα Καρασαχινίδου κάλεσε την Μαργαρίτα Λιάκου, υπεύθυνη του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Ασπροπύργου, η οποία της ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος υπάλληλος για την περισυλλογή του τραυματισμένου ζώου καθώς ο αρμόδιος υπάλληλος βρισκόταν σε άδεια. Τότε η κα Καρασαχινίδου την ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος θα μεταφέρει το ζώο στον  κτηνίατρο που είναι συμβεβλημένος με τον Δήμο  Ασπροπύργου.

Έτσι οι εθελοντές μετέφεραν οι ίδιοι τη σκυλίτσα στον κτηνίατρο του Δήμου, ο οποίος όμως σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ασπροπύργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων», αρνήθηκε να περιθάλψει το ζώο διότι περιμένει πελάτες και δεν μπορεί να τους χάσει για ένα αδέσποτο. Όταν τον ρώτησα γιατί ανέλαβε το πρόγραμμα των αδέσποτων αφού δεν τον ενδιαφέρουν έσκυψε απλά το κεφάλι και μπήκε στο ιατρείο.

 

 

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε άλλον ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος το έβαλε στον ορό και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. «Ο κτηνίατρος μας είπε πως το σκυλάκι πρέπει να βρισκόταν μέρες χτυπημένο. Ανήμπορο να πιεί νερό αφυδατώθηκε και καταλαβαίνοντας πως πέθαινε προσπάθησε να βγει στο δρόμο ζητώντας βοήθεια. Με τον ορό και τα φάρμακα άρχισε να συνέρχεται και να κλαψουρίζει σιγανά προσπαθώντας να σηκωθεί. Είχε υποθερμία, εγκαύματα από το σύρσιμο στην άσφαλτο, αφυδάτωση και εξάντληση» επισημαίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ασπροπύργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων»

Καθώς η κατάσταση της σκυλίτσας ήταν εξαιρετικά κρίσιμη μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική του Χρήστου Κτενά στην Νέα Ερυθραία όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι έχει εγκεφαλικό οίδημα. «Το γεγονός ότι η σκυλίτσα έμεινε για αρκετές μέρες αβοήθητη στο δρόμο το αιμάτωμα στο κεφάλι της έχει επεκταθεί επικίνδυνα και απειλείται η ζωή της. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε η μικρή να τα καταφέρει» ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Δήμητρα Δημητριάδου.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ασπροπύργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων» θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες τόσο στον δημοτικό υπάλληλο όσο και στον συμβεβλημένο κτηνίατρο.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων νοσηλείας του ζώου μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον ακόλουθο λογαριασμό:

Τράπεζα EUROBANK
Aρ. Λογαριασμού: 0026.0180.960200288542
• IBAN: GR7002601800000960200288542
Δικαιούχος: Kαρασαχινίδου Χρυσαυγή

Σε περίπτωση που προβείτε σε οποιαδήποτε κατάθεση να αναγράφετε τα στοιχεία σας ώστε ο Σύλλογος να σας αποστείλει τη σχετική απόδειξη.