Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα ελευθερώσουν το σκυλί από το κυλινδρικό πλαστικό που έχει περασμένο στο λαιμό του

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας μόλις ενημερώθηκε από την ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» για τον σκύλο που εντοπίστηκε σήμερα έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού Αχινός στο Δήμο Στυλίδας με  περασμένο στο λαιμό του ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικού σε κυλινδρική μορφή, έδρασε άμεσα και δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε ο ειδικός εκπαιδευτής σκύλων και κάτοικος της περιοχής με τον οποίον συνεργάζεται ο Σύλλογος,  να πιάσει το ζώο και να το απαλλάξει από αυτό το βασανιστήριο.  

Ο αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Αποστόλης Καψιώτης μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα αφαιρεθεί από το λαιμό του σκύλου το κυλινδρικό πλαστικό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Καψιώτης, ο συγκεκριμένος αδέσποτος σκύλος έβαλε το κεφάλι του μέσα σε δοχείο από ελιές και όταν το έβγαλε από κει πέρασε σαν περιλαίμιο το κυλινδρικό πλαστικό γύρω από το λαιμό του.

To ζώο, όπως ανέφερε ο κ. Καψιώτης, δεν κινδυνεύει καθώς το πλαστικό δεν σφίγγει τον λαιμό του, αλλά σίγουρα βασανίζεται, αφού του κάνει την ζωή αρκετά δύσκολη. Ο σκύλος είναι ιδιαίτερα φοβικός και για να πιαστεί θα χρειαστεί να ναρκωθεί με ηρεμιστικό χάπι, το οποίο θα προσφέρει για τον σκοπό αυτόν ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας.