Αθώωσαν τον 62χρονο που περιέλουσε με πετρέλαιο τον σκύλο του στο Σολάρι Κέρκυρας

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας αθώωσε την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2018 τον 62χρονο άνδρα που περιέλουσε με πετρέλαιο τον σκύλο του στο Σολάρι Κέρκυρας και μετά τις καταγγελίες που έκαναν εις βάρος του οι αυτόπτες μάρτυρες συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας στις 28 Αυγούστου.

Ο 62χρονος ισχυρίστηκε ότι έριξε πετρέλαιο στον σκύλο του για να τον αποπαρασιτώσει και ότι δεν είχε πρόθεση να του κάνει κακό. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν να καταδικαστεί, τελικά το δικαστήριο τον αθώωσε με το αιτιολογικό της έλλειψης δόλου.

 

 

Η αθωωτική απόφαση οδηγεί και στη διαγραφή του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ που επιβλήθηκε εις βάρος του 62χρονου από το Α.Τ. Κέρκυρας.

Θυμίζουμε ότι η δημοσιογράφος Φανή Μέριανου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είχε καταγγείλει ότι βρήκαν το σκυλάκι σε άθλια κατάσταση, δεμένο με μια αλυσίδα 20 εκατοστών ανάμεσα στους εμετούς του, ενώ ο 62χρονος «ιδιοκτήτης» του καθόταν στην απέναντι καφετέρια για περίπου 3 ώρες.  

 

 

Για άλλη μια φορά δυστυχώς το δικαστήριο αντιμετωπίζει μια εξόφθαλμη κακοποίηση ζώου σαν να μην συνέβη ποτέ και οι αθωωτικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα.