Αύριο δικάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης για την κακοποίηση του σκύλου της

Από το Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου θα δικαστεί αύριο η πρώην ιδιοκτήτρια του σκύλου,  που έσωσαν από τα χέρια της τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» όταν τον βρήκαν τον Ιούνιο του 2014 να ζει μόνιμα δεμένος με σκοινιά και αλυσίδες, χωρίς φαγητό και νερό, με χιλιάδες τσιμπούρια στο κορμί του, σ’ ένα οικόπεδο στην περιοχή του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η κατάσταση του Σωτηράκου, όπως τον ονόμασαν οι φιλόζωοι, ήταν τόσο άθλια που στις 20 Ιουνίου του 2014 η Εισαγγελία Ηρακλείου με την υπ’ αριθμό 3151/2014 διάταξη έδωσε εντολή για την οριστική αφαίρεση του ζώου από την ιδιοκτήτρια του. Το  Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης εκτέλεσε άμεσα την εισαγγελική παραγγελία και ο σκύλος παραδόθηκε στη «Ζωόφιλη Δράση», η οποία ανέλαβε τη φροντίδα του έως ότου υιοθετήθηκε.  

 Το εξαθλιωμένο ζώο βρέθηκε με χιλιάδες τσιμπούρια στο κορμί του

Ο Σωτηράκος είχε μεταφερθεί στην κλινική του Γιώργου Παρασύρη όπου του έγινε αποπαρασίτωση και υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα χρονικό διάστημα εξαιτίας των πληγών που είχαν προκαλέσει στο κορμί του τα χιλιάδες τσιμπούρια.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο και εθελόντρια του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» Καλλιόπη Μαραβελάκη ο Σωτηράκος έπασχε από Ερλίχεια και είχε εξαιρετικά χαμηλό αιματοκρίτη εξαιτίας των τσιμπουριών που απομυζούσαν το αίμα του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σκυλάκος σώθηκε ακριβώς τη στιγμή που βρισκόταν στα όρια του θανάτου. Ο Σωτηράκος παρέμεινε για τρεις μήνες υπό τη φροντίδα της «Ζωόφιλης Δράσης» ακολουθώντας ειδική φαρμακευτική αγωγή.

 Ο Σωτηράκος απολαμβάνει στο νέο του σπίτι ό,τι στερήθηκε στη ζωή του

Μόλις ανάρρωσε πλήρως δόθηκε για υιοθεσία σε μια στοργική οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης και ζει μια ευτυχισμένη ζωή δίπλα σε ανθρώπους που τον φροντίζουν και τον αγαπούν.