Δεν τα κατάφερε η σκυλίτσα που κάποιος την έσυρε στην άσφαλτο στην Τροιζήνα Αργολίδας

Μετά από δέκα μέρες νοσηλείας πέθανε τελικά από ανακοπή καρδιάς η σκυλίτσα που εντοπίστηκε με πολύ μεγάλης έκτασης πληγές στο κορμί της από σύρσιμο στην άσφαλτο το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου στην Τροιζήνα έξω από τον Γαλατά.

Για το ζώο ενημερώθηκε ο φιλοζωικός σύλλογος «Φροντίδα Αδέσποτων Ζώων Πόρου, Τροιζηνίας, Μεθάνων» και μια εθελόντρια του έσπευσε στο σημείο για να το βοηθήσει. Η Ρούλα βρήκε τη σκυλίτσα με εκτεταμένες πληγές στο κορμί της που αιμορραγούσαν, ενώ γύρω από το λαιμό της είχε μια θηλιά από σχοινί.

Προφανώς κάποιος εγκληματίας έσυρε το ζώο στην άσφαλτο και στη συνέχεια το εγκατέλειψε στην ερημιά μέσα σε φρικτούς πόνους για να πεθάνει με μαρτυρικό θάνατο.

 

 

Η εθελόντρια μάζεψε τη σκυλίτσα και την έβαλε μέσα στο αμάξι της όπου την κράτησε ζεστή όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα την μετέφερε σε κτηνιατρείο.

Η Μελένια, όπως την ονόμασαν, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που διήρκησε 3 ώρες και η κτηνίατρος καθάρισε και έραψε τις πολύ σοβαρές και βαθιές πληγές της. Η σκυλίτσα δεν είχε εσωτερική αιμορραγία ούτε κάποιο κάταγμα. Είχε χάσει όμως πάρα πολύ αίμα.

Πάλεψε για τη ζωή της για 10 μέρες, αλλά δυστυχώς δεν είχε άλλη δύναμη και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Μαΐου.

 

 

«Ελπίζουμε τις τελευταίες της μέρες να κατάλαβε ότι κάποιος προσπαθεί να την βοηθήσει. Ήταν τόσο μικρή, αλλά τόσο μεγάλος ο πόνος της. Ευχόμαστε ο υπεύθυνος να τιμωρηθεί με κάποιον τρόπο.

Δεν μπορούμε να τα σώζουμε όλα, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να σώσουμε όσα μπορούμε. Θέλουμε όμως βοήθεια, εθελοντές και στήριξη για να τα καταφέρουμε» αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος  «Φροντίδα Αδέσποτων Ζώων Πόρου, Τροιζηνίας, Μεθάνων»

Άλλο ένα πλάσμα που έπεσε θύμα του αρρωστημένου μυαλού ενός  υπανθρώπου που πιθανότατα δε θα εντοπιστεί ποτέ και δε θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Για να μην βρεθεί στη θέση της Μελένιας κι άλλο ζώο εξαιτίας του άγνωστου δολοφόνου, εάν είδες ή γνωρίζεις κάτι γι’ αυτό το φρικτό έγκλημα οφείλεις να ενημερώσεις τον φιλοζωικό σύλλογο «Φροντίδα Αδέσποτων Ζώων Πόρου, Τροιζηνίας, Μεθάνων» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου  6945486069.