Δεν τα κατάφερε ο σκυλάκος που βρέθηκε αλυσοδεμένος σε τραγική κατάσταση στην αυλή σπιτιού στην Άνω Γλυφάδα

Ο σκυλάκος που βρέθηκε αλυσοδεμένος να σαπίζει ζωντανός σε μια αυλή στην Άνω Γλυφάδα, τελικά δεν τα κατάφερε και πέθανε χθες νοσηλευόμενος σε κτηνιατρείο στον Άλιμο όπου στις 8 Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε σε επέμβαση ακρωτηριασμού του αριστερού του άκρου αφού η αλυσίδα με την οποία τον είχαν δεμένο του έκοβε λίγο – λίγο το πόδι με αποτέλεσμα να φθάσει μέχρι το οστό και η σήψη στην πληγή να προχωρήσει επικίνδυνα.

 

 

Οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) που πήραν τον Λευτέρη, όπως τον είχαν ονομάσει, από τους βασανιστές του και ανέλαβαν να τον σώσουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν πια πολύ αργά γι’ αυτό το πλάσμα που πόνεσε τόσο πολύ στη ζωή του.

Οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. αναφέρουν για τον Λευτέρη τους: «Θα ερχόμασταν το απόγευμα να σε πάμε βόλτα. Να βγάζαμε φωτογραφίες και βίντεο διότι ο κόσμος ρωτούσε για σένα. Είχαμε σκεφτεί την αγγελία σου, είχαμε ονειρευτεί το τέλειο σπίτι, σε είχαμε φανταστεί πολύ ευτυχισμένο. Δεν ξέραμε ότι ήταν άλλα τα σχέδια για σένα. Τουλάχιστον έφυγες ελεύθερος και πήρες μαζί σου ένα χάδι. Γεια σου γλυκέ ελεύθερε Λευτέρη».

 

 

Ο κτηνίατρος που παρακολουθούσε το Λευτέρη ανέφερε στους εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. ότι ο σκυλάκος το προηγούμενο βράδυ είχε αρκετές κρίσεις και πιθανόν μια σηπτική εμβολή του έκοψε το νήμα της ζωής του. «Συγνώμη δεν τα καταφέραμε» τους είπε ο κτηνίατρος.  

Ο Σ.Π.Α.Ζ. κατέθεσε στο Α.Τ. Γλυφάδας μήνυση εις βάρος της γυναίκας που είχε δεμένο στην αυλή της τον Λευτέρη και ευθύνεται για το μαρτύριο που βίωσε που οδήγησε στο τραγικό του τέλος. Τους ισχυρισμούς της ότι βρήκε πληγωμένο τον σκύλο και τον έβαλε στην αυλή του σπιτιού της, διέψευσαν τόσο οι γείτονές της που κατήγγηλαν στον Σ.Π.Α.Ζ. ότι το ζώο βρισκόταν αλυσοδεμένο εκεί εδώ και πολλούς μήνες όσο και η κτηνιατρική γνωμάτευση, η οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα σοβαρά τραύματα στο πόδι, στα πλευρά και στο λαιμό από την αλυσίδα και τον πνίχτη δεν προκλήθηκαν πρόσφατα.