Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που πυροβολήθηκε με αεροβόλο στην Ερεσσό της Λέσβου

Σοβαρές επιπλοκές στην επιβαρυμένη υγεία του παρουσίασε ο ιδιόκτητος σκύλος που πυροβολήθηκε από άγνωστο δράστη στην Ερεσσό της Λέσβου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στις 16 Ιουλίου του 2019.

Στις αρχές Ιουλίου μια οικογένεια στην Ερεσσό παρατήρησε ότι ο σκύλος τους, ο Ρίκο, δεν μπορούσε να πατήσει στο έδαφος τα δύο πίσω του πόδια. Υπέθεσαν ότι το ζώο ενδεχομένως να είχε χτυπηθεί από κάποιο διερχόμενο όχημα και αμέσως το μετέφεραν σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι ο σκύλος έφερε τραύμα από αεροβόλο όπλο στην σπονδυλική του στήλη.

Ο πυροβολισμός είχε προκαλέσει παράλυση στα πίσω πόδια του και σχεδιαζόταν η μεταφορά του στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για να υποβληθεί σε ειδική χειρουργική επέμβαση. Για το περιστατικό είχε κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αντίσσης.

 

 

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» σε ανακοίνωσή του ζητά από τις Αρχές να εντοπίσουν τον δράστη που διέπραξε αυτό το έγκλημα ώστε να υποστεί τις συνέπειες του νόμου: «Ο Ρίκο προστέθηκε  στη μακρά σειρά ανυπεράσπιστων ζώων που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στην Λέσβο τα τελευταία χρόνια.

Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να ταυτοποιηθούν οι δολοφόνοι του ώστε να λογοδοτήσουν και να μάθουν ότι τα εγκλήματα τιμωρούνται. Το ζώο πυροβολήθηκε σε μια μικρή γειτονιά λίγων σπιτιών, και είναι προφανές ότι κάποιος/κάποιοι άκουσαν ή είδαν κάτι. Η Ελληνική Αστυνομία στην Λέσβο έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ΚΑΙ θέλει ΚΑΙ μπορεί να εντοπίσει τέτοιους άνανδρους εγκληματίες. Περιμένουμε λοιπόν να πράξει το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση».