Διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις δηλητηριάσεις και στις θανατώσεις αδέσποτων στο Λιτόχωρο Πιερίας

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας φιλόζωων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Λιτόχωρο Πιερίας κατά των γενικευμένων δηλητηριάσεων ζώων, οι οποίες στην περιοχή κυρίως του Λιτοχώρου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου, απέκτησαν χαρακτήρα επιδημίας τους τελευταίους μήνες.

Η ομάδα ενεργών εθελοντών «Αδέσποτα Ζώα Θεσσαλονίκης» και η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου « Ο Περίτας» που ήταν οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν: «Η συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν πλήθος φιλόζωων ανθρώπων, οι οποίοι κατέφθασαν στο Λιτόχωρο από πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, φιλόζωοι κάτοικοι του ίδιου του Λιτόχωρου, καθώς και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κύριος Κώστας Δημόπουλος.

 

 

Oι συμμετέχοντες, έχοντας λάβει την άδεια της Αστυνομίας, έκλεισαν για λίγη ώρα τον κεντρικό δρόμο της πόλης, κάνοντας πορεία προς την πλατεία, φωνάζοντας παράλληλα δυναμικά συνθήματα και υψώνοντας πλακάτ και πανό. Η όλη διαμαρτυρία κράτησε περίπου δύο ώρες και διεξήχθη ειρηνικά.

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν: Να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία ώστε να μην ανέχεται, αλλά να καταγγέλλει αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις. Να προτρέψει τις τοπικές αρχές και τον Δήμο να εφαρμόσουν δυναμικά τον νόμο 4039/2012, σύμφωνα με τον οποίο η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ.

 

 

Οι μαζικές δολοφονίες ζώων δυσφημίζουν αυτόν τον όμορφο και περήφανο τόπο όσο το θλιβερό αυτό φαινόμενο δεν εκλείπει. Δυστυχώς οι δηλητηριάσεις ζώων το τελευταίο διάστημα, με τη μορφή της φόλας, έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και εξοντώνουν αδιακρίτως αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Κάθε βδομάδα χάνονται μα μαρτυρικό τρόπο ζώα κάθε είδους όπως σκύλοι και γάτες, μέχρι και περιστέρια, γλάροι, σκίουροι και αλεπούδες! Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, να δηλητηριάζονται ζώα, ακόμη και μέσα σε αυλές» καταλήγουν οι διοργανωτές της συγκέντρωης διαμαρτυρίας.

 

 

Το τελικό συμπέρασμα της όλης διαμαρτυρίας, όπως διατυπώθηκε και σε ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν οι συμμετέχοντες σ' αυτήν, ήταν πως η ανοχή στην κακοποίηση των ζώων και δη στο φαινόμενο των δηλητηριάσεων είναι πλέον μηδενική και κανείς δεν μπορεί να υπολογίζει στν σιωπή τους.