Διέφυγε τον κίνδυνο η κουταβίνα που πέταξε από το μπαλκόνι ο «ιδιοκτήτης» της

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Άργους ένας άνδρας, ο οποίος αφού χτύπησε βάναυσα τη σκυλίτσα του μόλις 3 μηνών στη συνέχεια την πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Κάτοικος της περιοχής που είδε το δράστη να χτυπά το ζώο και μετά να το πετάει ειδοποίησε την αντιπρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου Άργους «Λάιζα» Ελένη Πειρώνη, η οποία μόλις έφθασε στο σημείο μαζί με την πρόεδρο Αλίκη Λαμπράκη κάλεσε την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ ο δράστης είχε ήδη μαζέψει το βαριά τραυματισμένο σκυλάκι από το πεζοδρόμιο και το μετέφερε σε εσωτερικό ιδιωτικό χώρο. Σύμφωνα με τις δύο εκπροσώπους του σωματείου άκουγαν για 10 λεπτά το ζώο να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους περιμένοντας να φθάσει η αστυνομία.  

Με συνοδεία αστυνομικού οι δύο γυναίκες μπήκαν στο χώρο και πήραν τη σκυλίτσα προκειμένου να τη μεταφέρουν σε κτηνίατρο. Ο δράστης και η σύζυγός του τους έλεγαν «δεν χρειάζεται να το πάτε σε κτηνίατρο γιατί είναι σκυλί και θα γειάνει. Στο κάτω – κάτω δικό μας είναι».

 

 

Εν συνεχεία ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για να σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία.

Η κουταβίνα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο Χάρη Ντούρο, ο οποίος προς τιμή του άνοιξε εσπευσμένα το κτηνιατρείο του για να την περιθάλψει. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το ζώο έχει δύο σπασμένα πόδια και χτυπημένο πνεύμονα. Επίσης  τα περισσότερα μπροστινά του δόντια είναι σπασμένα προφανώς από τα χτυπήματα που του κατάφερε ο ασυνείδητος «ιδιοκτήτης» του. Ο κ. Ντούνος αφού αναισθητοποίησε τη σκυλίτσα για να μην υποφέρει από τους πόνους, της τοποθέτησε γύψο στα σπασμένα της πόδια και της έκανε και αιμοστατική ένεση.

Μετά από ένα κρίσιμο 24ωρο η σκυλίτσα κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο. Όποιος μπορεί να φιλοξενήσει αυτό το πλάσμα για 2 εβδομάδες ώστε να αναρρώσει πλήρως μπορεί να καλέσει την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου Άργους «Λάιζα» Αλίκη Λαμπράκη στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6976026723.