Διήμερο στειρώσεων αδέσποτων σκύλων στην Καλαμπάκα από την GAWF/Animal Action

Η οργάνωση Greek Animal Welfare Fund (GAWF)/Animal Action, για δεύτερη συνεχή χρονιά και μετά από πρόσκληση του Δήμου Καλαμπάκας, θα επισκεφθεί την περιοχή στις 16 -17 Ιουλίου 2016, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης αδέσποτων και την παράλληλη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και ευζωίας των ζώων.

Πολύτιμος αρωγός της φετινής δράσης της GAWF/Animal Action στην Καλαμπάκα είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «Η Στέγη».

Στόχος είναι να στειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σκύλοι συμβάλλοντας έτσι με καθοριστικό τρόπο στην εξισορροπημένη συμβίωση ανθρώπων και ζώων μέσα στο αστικό περιβάλλον. Η φροντίδα και η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συνάδει με την πολιτισμένη εικόνα της πόλης.

Εδώ και 57 χρόνια η GAWF/Animal Action εργάζεται για όλα τα ζώα. Παρέχεται κτηνιατρική βοήθεια, η οποία πολλές φορές σώζει ζωές. Με εκστρατείες ενημέρωσης, πολιτικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της νομοθεσίας για τα ζώα, ενίσχυση μικρότερων φιλοζωικών οργανώσεων στην Ελλάδα και εκπαιδευτικά προγράμματα, η GAWF/Animal Action προσφέρει πρακτικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα ευζωίας των ζώων στην Ελλάδα.

H GAWF/Animal Action θα συνεχίσει την έμπρακτη συμβολή της στην προσπάθεια ελέγχου του αριθμού των αδέσποτων ζώων και καλεί όλους τους φιλόζωους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.