Δικάζεται εκ νέου ο 74χρονος που πρωτόδικα έμεινε ατιμώρητος για τη δολοφονία του Κούπερ

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Ρόδου ο 74χρονος άνδρας, που πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος αλλά χωρίς ποινή, ο οποίος στις 13 Νοεμβρίου 2014 κατάφερε θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι ενός κουταβιού 7 μηνών με σιδερένιο αντικείμενο επειδή το άτυχο ζώο μπήκε στο χωράφι του στην περιοχή Καλυθιές της Ρόδου.

Το άτυχο κουταβάκι μόλις έξι κιλών, παρουσιάστηκε στο ακροατήριο της δίκη στις 14 Ιανουαρίου του 2015  ως ένας επιθετικός, αιμοσταγής και δολοφόνος σκύλος, με αποτέλεσμα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου να αποφασίσει ότι ο κατηγορούμενος είναι μεν ένοχος, αλλά δεν του επέβαλε καμία ποινή, με το σκεπτικό ότι χτυπώντας το ζώο προστάτεψε τη ζωή του.

Η απόφαση που δικαστηρίου να αφήσει ατιμώρητο τον 74χρονο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του φιλοζωικού σωματείου Ρόδου «Τυχερές Πατούσες», το οποίο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου ζητώντας να καταθέσουν ένσταση εις βάρος της απόφασης που ουσιαστικά άφηνε ατιμώρητο τον δράστη. Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κα Κυριακή Κλιάμπα άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κι έτσι ο 74χρονος θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

 

Το κουτάβι, που το είχαν ονομάσει Κούπερ, εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2014 να περιφέρεται στο Φαληράκι της Ρόδου. Το φιλοζωικό σωματείο Ρόδου «Τυχερές Πατούσες» ανέλαβε τη φροντίδα του και μάλιστα του είχε βρει και οικογένεια για να το υιοθετήσει. Ο Κούπερ θα ταξίδευε στο νέο του σπιτικό στις 26 Νοεμβρίου, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε. Το σκυλάκι έφυγε από το σπίτι του εθελοντή που το φιλοξενούσε προσωρινά και μπήκε στο διπλανό χωράφι όπου ο 74χρονος το σκότωσε χτυπώντας το στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο.

Μετά την καταγγελία που έγινε εναντίον του από το φιλοζωικό σωματείο Ρόδου «Τυχερές Πατούσες» ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και λίγη ώρα αργότερα ομολόγησε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αφάντου ότι σκότωσε το κουτάβι. Ο ηλικιωμένος δράστης επικαλέστηκε ασθένεια κι έτσι αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ρόδου. Η δίκη είχε οριστεί για τις  21 Νοεμβρίου του 2014, αλλά και πάλι αναβλήθηκε. Τελικά  ο 74χρονος δικάστηκε στις 14 Ιανουαρίου του 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο τον έκρινε ένοχο αλλά χωρίς ποινή.

Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας θα είναι η κα Γιούλα Διμέλη, δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου, η οποία μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” εξέφρασε την ελπίδα της ότι αυτή τη φορά θα τιμωρηθεί ο δράστης που σκότωσε με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι ένα φοβικό κουτάβι μόλις 6 κιλών, το οποίο στη δίκη το παρουσίασε ως αιμοσταγή δολοφόνο σκύλο. «Αποφάσεις όπως αυτή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου να μην επιβάλει ποινή στον 74χρονο ενώ τον έκρινε ένοχο για την πράξη του, αποθρασύνουν τους δράστες που εκτελούν ή κακοποιούν αθώα ζώα» επεσήμανε η κα Διμέλη.  

Θυμίζουμε ότι το Α.Τ. Αφάντου έχει βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ εις βάρος του 74χρονου, ο οποίος προχώρησε σε ένσταση.