Δικάζεται γιατί τάισε λουκάνικα με αγκίστρια τη σκυλίτσα

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου δικάζεται από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο ηλικιωμένος συνταξιούχος, ο οποίος την 1η Αυγούστου του 2013 στην περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου Κρήτης επιχείρησε να θανατώσει τη σκυλίτσα της γειτόνισσας του ρίχνοντας στην αυλή του σπιτιού της λουκάνικα που περιείχαν αγκίστρια.

Η κηδεμόνας της σκυλίτσας που είδε τον ηλικιωμένο γείτονα της να πετά τα λουκάνικα από τον μαντρότοιχο έσπευσε στην αυλή να τα μαζέψει. Διαπίστωσε όμως ότι η σκυλίτσα είχε ήδη φάει κομμάτια από τα λουκάνικα – «παγίδες» και από το στόμα της κρεμόταν ένα βαρίδι και μια πετονιά του ψαρέματος. Η σκυλίτσα είχε αφόρητους πόνους και η κηδεμόνας της δεν μπορούσε να τη βοηθήσει. Τη μετέφερε αμέσως στο κτηνιατρείο του Μανωλή Σουρανάκη όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, η οποία έδειξε ότι το ζώο είχε καταπιεί 10 κομμάτια λουκάνικου που είχαν μέσα τους κι από ένα αγκίστρι. Το ένα δε από αυτά βρισκόταν πολύ κοντά στην καρδιά της σκυλίτσας.

Μετά από μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση αφαιρέθηκαν τα αγκίστρια που βλέπετε στη φωτογραφία, από τα σπλάχνα του ζώου κι έτσι κατάφερε να επιβιώσει. Ο δράστης που ήθελε να εξοντώσει τη σκυλίτσα με βασανιστικό θάνατο, είχε δέσει στην πετονιά τα αγκίστρια με τα λουκάνικα, τοποθετώντας ταυτόχρονα κι ένα βαρίδι, για να σιγουρέψει ότι πετώντας την παγίδα-θανάτου από τον μαντρότοιχο θα έφθανε κοντά στο ζώο για να καταναλώσει το δόλωμα. 

Η κηδεμόνας της σκυλίτσας και το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του κατηγορούμενου και θα επιδιώξουν την παραδειγματική τιμωρία του. Η δικηγόρος και γραμματέας της «Ζωόφιλης Δράσης» κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη αναφέρει ότι σήμερα θα ασκηθούν ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων Ηρακλείου οι σχετικές αστικές αγωγές αποζημίωσης και πρόσθετες παρεμβάσεις κατά του κατηγορούμενου.