Δικάζεται η παράνομη εκτροφέας των Σπάτων που πωλούσε κουτάβια μέσω αγγελιών

Αύριο Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η γυναίκα που διατηρούσε παράνομο εκτροφείο σκύλων στα Σπάτα.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2015 η Μαρίνα Τελή, συντονίστρια της Έρευνας Παράνομου Εμπορίου Ζώων (Ε.Π.Ε.Ζ.) της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και η δημοσιογράφος Ίρις Καλφοπούλου ενημέρωσαν την Εισαγγελέα Ζώων Αθηνών Π. Μακρή για το παράνομο εκτροφείο των Σπάτων και την κακοποίηση που υφίστανταν τα ζώα, τα οποία γεννούσαν για πολλά χρόνια και τα κουτάβια πωλούνταν σε αγγελίες έναντι 350 ευρώ το αρσενικό και 450 ευρώ το θηλυκό.

Την αμέσως επόμενη ημέρα  δηλαδή στις 24 Δεκεμβρίου 2015 αστυνομικοί του Α.Τ. Σπάτων με εισαγγελική εντολή μετέβησαν στο παράνομο εκτροφείο και κατάσχεσαν 37 σκύλους (ράτσας κυρίως yorkshire και maltese), εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν άρρωστοι και εμφανώς εξαντλημένοι.

Όπως είχε επισημάνει τότε η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, τα ζώα ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, διότι γεννούσαν προφανώς συνεχώς, και  πολλά εξ αυτών  ήταν γέρικα, αλλά παρόλα αυτά τα ανάγκαζαν να γεννούν.  

Τα κατασχεθέντα ζώα παραδόθηκαν στο Δήμο Σπάτων και μεταφέρθηκαν σε πανσιόν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.