Δηλητηρίασαν τον Έκτορα που υιοθέτησε το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών

Στην περιφραγμένη αυλή του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών άγνωστος πέταξε δηλητηριασμένο δόλωμα με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ο Έκτορας, το σκυλάκι που υιοθέτησαν τον Οκτώβριο του 2014 καθηγητές και μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Αδέσποτος» που προωθεί ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας.

Το άψυχο κορμάκι του βρήκε σήμερα το πρωί η γραμματέας του σχολείου Ευτυχία Ρόμπα, η οποία είχε αναλάβει την καθημερινή  φροντίδα του και κατά τη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού. Αμέσως ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών Άννα Γέργου, αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ο Έκτορας δεν ήταν το μοναδικό θύμα του εγκληματία που δεν δίστασε να εξοντώσει τον φιλήσυχο σκυλάκο που υπεραγαπούσαν και φρόντιζαν οι μαθητές του σχολείου.

 


Ο Έκτορας παρέμενε δεμένος τις ώρες των μαθημάτων κι αργότερα αφηνόταν ελεύθερος για να τρέχει στην αυλή του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών

Δύο ακόμα αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα, βρέθηκαν να κείτονται νεκρά στην άσφαλτο, κοντά στην περιοχή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με έντονα τα ίχνη της δηλητηρίασης. Επίσης αγνοούνται κι άλλα αδέσποτα ζώα, ανάμεσα τους και μια σκυλίτσα αφήνοντας ορφανά τα επτά νεογέννητα κουτάβια της, τα οποία φιλοξενούνται σε σπίτι φιλόζωης οικογένειας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών Άννα Γέργου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” εξέφρασε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος των ζώων, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση σε όποιον γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη να επικοινωνήσει με το σύλλογο ώστε να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

 


Τα άτυχα ζώα ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα

«Ένα από τα θύματα του εγκληματία ήταν ο Μάικ. Ένας ιδιαίτερος σκύλος, ο οποίος περισυλλέχθηκε και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο, μετά από απόφαση της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Πέλλας, καθώς τα μέλη του δέχθηκαν παράπονα ότι δάγκωσε 7 περαστικούς. Κατά την παραμονή του στο καταφύγιο ο Μάικ στειρώθηκε και εμβολιάστηκε.  Πριν από δύο μήνες με απόφαση της 5μελούς Επιτροπής ο Μάικ επανεντάχτηκε στο φυσικό του περιβάλλον, αλλά συνέχιζε να δαγκώνει κυρίως πάνω στο παιχνίδι, εξαγριώνοντας, όμως, αρκετούς κατοίκους της περιοχής. Ο κίνδυνος της μαζικής εξόντωσης των ζώων με φόλες εξαιτίας του Μάικ ήταν ορατός και για το λόγο αυτό ο σύλλογός μας πίεζε συνεχώς το Δήμο να τον περισυλλέξει ξανά μεταφέροντας τον στο καταφύγιο έως ότου κατευνάσουν τα πνεύματα.

Το γεγονός όμως ότι ο Δήμος Πέλλας δεν διαθέτει υπηρεσία περισυλλογής αδέσποτων, καθυστέρησε να τον περισυλλέξει και τελικά οι φόβοι μας για μαζική δηλητηρίαση επαληθεύτηκαν. Την πλήρωσε και ο Έκτορας, ο οποίος δεν ήταν αδέσποτος, αλλά ζούσε μέσα στην αυλή του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών, αφού είχε υιοθετηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Αδέσποτος». Κρίμα. Ο Έκτορας δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Τα παιδιά που τον υπεραγάπησαν θα πικραθούν πολύ μόλις μάθουν για τον άδικο χαμό του. Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών θα καταθέσει μήνυση κατ΄αγνώστων κι εύχομαι όποιος ή όποιοι γνωρίζουν τον δράστη αυτής της αποτρόπαιας πράξη να ανοίξουν τα στόματά τους ώστε να συλληφθεί και να του αποδοθούν οι ποινές που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία» ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η Άννα Γέργου.

 


Ο Έκτορας μέσα στο αγαπημένο του σπιτάκι που φρόντισε να του αγοράσει ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών