Δηλητηρίασαν τον σκύλο που φρόντιζαν οι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης ο φρικτός θάνατος από δηλητηρίαση του αγαπημένου τους Ράμπο που έσωσαν από τους δρόμους και ζούσε μαζί τους εδώ και ένα χρόνο ως ισότιμο μέλος στην ομάδα τους.

Εκ μέρους όλων των συναδέλφων του πυροσβεστών ο κ.  Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ότι ο τραγικός θάνατος του Ράμπο έκανε φτωχότερη την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης. Συγκλονισμένος ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι ως πυροσβέστες διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να σώζουν ανθρώπους και ζώα και κάποιοι άλλοι ελαφρά τη καρδία δολοφονούν αδύναμα και ανυπεράσπιστα πλάσματα με δηλητήρια.  

Ο Ράμπο ήταν το ένα από τα δυο σκυλάκια που βρήκε καταφύγιο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και υιοθέτησαν οι πυροσβέστες, οι οποίοι τον φρόντιζαν, του έδιναν την αγάπη τους και είχε γίνει ο αχώριστος φίλος τους.

«Ο Ράμπο ήταν αδέσποτος όπως και η Λίζα μας, την οποία έχουμε μαζί μας εδώ και 3 χρόνια. Ο Ράμπο μας μόλις έκλεισε ένα χρόνο κοντά μας ταξίδεψε στη Γειτονιά των Αγγέλων εξαιτίας της απάνθρωπης αυτής ενέργειας που μας συγκλόνισε όλους και μας βύθισε στη θλίψη. Ο χώρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης είναι αρκετά μεγάλος σε έκταση κι έτσι βρήκαν εκεί τα δυο αυτά πλάσματα ένα ασφαλές καταφύγιο για να ζήσουν εγκαταλείποντας τη δύσκολη ζωή στους δρόμους. Τη φροντίδα του Ράμπο, όπως και της Λίζας μας, την είχαμε αναλάβει όλοι εμείς οι πυροσβέστες έχοντας τη στήριξη δυο κτηνιάτρων της περιοχής μας που μας βοηθούν αφιλοκερδώς» ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Το βράδυ της δηλητηρίασης οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης δέχθηκαν μια κλήση για παροχή βοήθειας σε τροχαίο ατύχημα. Στο γυρισμό τους, περίπου στις 5 η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου, βρήκαν στην είσοδο του Πυροσβεστικού Σταθμού τον Ράμπο ξαπλωμένο σε κωματώδη κατάσταση κι έναν πυροσβέστη συνάδελφό τους να είναι από πάνω του προσπαθώντας να τον επαναφέρει.

Ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης περιγράφει το περιστατικό: «Μόλις είδαμε τον Ράμπο σε αυτή την κατάσταση κατευθείαν ένας συνάδελφος μου έφερε ατροπίνη και εμετικό διάλυμα. Σκεπάσαμε τον Ράμπο μας με αλουμινοκουβέρτα και κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να τον κρατήσουμε στη ζωή. Να σώσουμε τον φίλο μας που κάποιο αρρωστημένο μυαλό τον τάισε με θάνατο. Το καταφέραμε εν μέρει και τον μεταφέραμε αμέσως σε κτηνιατρείο όπου νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες.

Σ΄ αυτή τη μάχη που έδωσε ποτέ δεν ήταν μόνος του. Είχε όλους εμάς που τον αγαπήσαμε και μας αγάπησε. Δυστυχώς ο Ράμπο μας δεν άντεξε εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου και κατέληξε κάνοντας την υπηρεσία μας φτωχότερη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ράμπο μόλις κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του πήγε και ξάπλωσε στην είσοδο του Πυροσβεστικού Σταθμού για να τον δούμε και να τον βοηθήσουμε. Ο Ράμπο όσο τον είχαμε δίπλα μας ένιωσε πολύ αγάπη και ζεστασιά από όλο το πυροσβεστικό προσωπικό. Καλό ταξίδι Ράμπο μας. Θα σ’ αγαπάμε και θα σε θυμόμαστε για πάντα».