Διοικητικά πρόστιμα σε ιδιοκτήτη «βαρελόσκυλων» στην Άντισσα Λέσβου

Χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ εις βάρος ενός άνδρα που είχε τα τρία του σκυλιά να ζουν σε άθλιες συνθήκες στην περιοχή Άντίσσας Λέσβου επικύρωσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου στις 14 Ιουνίου 2016. 

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» τα διοικητικά πρόστιμα είχε επιβάλει το Αστυνομικό Τμήμα Αντίσσης στις 12 Μαΐου 2016 μετά την καταγγελία που έκαναν τα μέλη της ολλανδικής φιλοζωικής οργάνωσης «Canilos Animal Foundation» που παλεύουν να εξαλείψουν την εγκληματική πρακτική των βαρελόσκυλων στο νησί της Λέσβου.

 

 

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει σχετικά: «Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους: σκυλιά σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ανεμβολίαστα, ατσιπάριστα, να ζουν μόνιμα αλυσοδεμένα σαν ζωντανά σκιάχτρα. Υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά ότι η εκστρατεία μας ζητά να εφαρμόζονται τα εξής στοιχειώδη τα οποία απαιτεί και η ελληνική νομοθεσία:

1. Το σκυλί να έχει ένα κατάλυμα και να μην είναι εκτεθειμένο στη βροχή, στο κρύο, στον ήλιο ή να σιγοψήνεται σε ένα βαρέλι.
2. Να έχει τροφή και νερό και να μην τρώει μουχλιασμένα αποφάγια ούτε να πίνει λάσπη.
3. Να είναι εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο ώστε να μην το «τρώνε» οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιστρέψει ο εφιάλτης της λύσσας στο νησί μας.
4. Να είναι τσιπαρισμένο δηλαδή να έχει ηλεκτρονική «ταυτότητα» ώστε να μπορεί να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του αν το ζώο χαθεί και να μην καταλήξει ένα ακόμα αδέσποτο.
5. Να μην είναι μόνιμα δεμένο λες και πρόκειται για σκλάβο σε γαλέρα αλλά να μπορεί, έστω και μια φορά την ημέρα, να κινείται και να τρέχει σαν ένα φυσιολογικό πλάσμα.
 

 

Όσο κάποιοι συνεχίζουν να μην τα εφαρμόζουν, θα μας βρίσκουν απέναντί τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».