Διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ στον άνδρα που πέταξε 4 νεογέννητα κουτάβια σε κάδο σκουπιδιών στην Νιγρίτα Σερρών

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών έκανε γνωστό ότι η το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 120.000 ευρώ στον άνδρα που τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018 πέταξε τα 4 από τα 5 νεογέννητα κουτάβια που είχε γεννήσει η βαριά άρρωστη και υποσιτισμένη σκυλίτσα του σε κάδο σκουπιδιών στην Νιγρίτα Σερρών όπου και διαμένει. Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που θανατώνεται ή κακοποιείται.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά από καταγγελία και σε βάρος του σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες  με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων. Η προγραμματισμένη  δίκη που είχε οριστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών να γίνει στις 12 Ιουλίου 2018 αναβλήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του δήλωσε ασθενής προσκομίζοντας τα ιατρικά δικαιολογητικά. Έτσι η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

 Άρρωστη και υποσιτισμένη βρέθηκε η σκυλίτσα
που μόλις γέννησε της πέταξε τα 4 από τα 5 κουτάβια 

Θυμίζουμε ότι η  Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή για την αφαίρεση της άρρωστης σκυλίτσας και του μοναδικού της κουταβιού που επέζησε από τον «ιδιοκτήτη» και βασανιστή τους και φροντίζονται μέχρι σήμερα από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Σε βάρος του κατηγορούμενου σχηματίστηκε  και τρίτη δικογραφία που αφορά σ’ ένα δεύτερο ενήλικο ζώο που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες στην αυλή του σπιτιού του και ήταν μόνιμα δεμένο όπως και η σκυλίτσα, το οποίο όμως εξαφανίστηκε μετά την αρχική καταγγελία και αγνοείται μέχρι και σήμερα.

 Το μοναδικό κουτάβι που επέζησε 

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει για τις εξελίξεις της υπόθεσης τα εξής: «Θυμάστε την υπόθεση του εγκληματία Ι.Μ., ο οποίος πέταξε τα 4 από τα 5 μωρά που γέννησε το κυνηγόσκυλο του σε κάδο απορριμμάτων τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 30 Ιουνίου, στη Νιγρίτα Σερρών; Αφού το μέλος ΔΣ της ΠΦΠΟ Ζωή Κοντού, κατέθεσε το βράδυ του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας και επικοινώνησε την επομένη Κυριακή 1η Ιουλίου με τον Εισαγγελέα υπηρεσίας, κινήθηκε επιτέλους η διαδικασία του αυτοφώρου και ορίστηκε η δικάσιμη για 12 Ιουλίου.Την ημέρα της δίκης ο εναγόμενος παρουσίασε μέσω του δικηγόρου του δικαιολογητικά ασθένειας και έτσι του δόθηκε αναβολή για 28 Φεβρουαρίου του 2019.

Η αστυνομία όπως μας ενημέρωσε βεβαίωσε τα διοικητικά πρόστιμα και για τις δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατά του Ι.Μ., μια για εγκατάλειψη και μία για κακοποίηση ζώων, τα οποία είναι 120 χιλιάδες ευρώ συνολικά και για τα 4 κουτάβια! 

 Η σκυλίτσα και το κουταβάκι της φροντίζονται
από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε το πολύ σημαντικό γεγονός της αφαίρεσης ζώων που δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Σερρών, κατόπιν αιτήματος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, για τη βαριά άρρωστη κ υποσιτισμένη μητέρα καθώς και για ένα και μοναδικό από τα 5 κουτάβια το οποίο επέζησε!

Τα δύο ζώα μεταφέρθηκαν από εθελοντές του συλλόγου αρχικά στον κτηνίατρο και κατόπιν σε ασφαλές χώρο για περίθαλψη όπου φιλοξενούνται μέχρι και σήμερα! Οι φωτογραφίες από την πρώτη μέρα που παραλάβαμε τη μανούλα και η πρόσφατη που δημοσιεύουμε σήμερα είναι ενδεικτικές για την άθλια κατάσταση που είχε το ζώο αλλά και τη μεταμόρφωση του μετά τη φροντίδα κ τη θεραπευτική αγωγή των εθελοντών!

Πρέπει να σημειωθεί τέλος πως μετά το αυτόφωρο σχηματίστηκε και τρίτη δικογραφία για εγκατάλειψη ζώου κατά του Ι.Μ. και για το δεύτερο ενήλικο ζώο που διατηρούσε δεμένο σε άθλιες συνθήκες στην αυλή του και το οποίο εξαφανίστηκε μετά την αρχική καταγγελίας μας, για το οποίο και δόθηκαν εκ νέου ένορκες καταθέσεις από μέλη της Π.Φ.Π.Ο. και του Φ.Ο.Σ.» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.