Διοικητικό πρόστιμο 1.600 ευρώ για το «βαρελόσκυλο» στην Αχλαδερή Λέσβου

Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης σκύλου που ο «ιδιοκτήτης» του τον είχε αλυσοδεμένο, χωρίς τροφή και νερό, σε δύσβατη περιοχή για να τρομάζει τα πρόβατα αντιμετώπισε επιτυχώς ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης», ο οποίος άμεσα κινητοποίησε την αστυνομία ώστε να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των ζώων.  

Αυτή τη φορά το «βαρελόσκυλο» εντοπίστηκε σε αγροτικό δρόμο στην περιοχή Αχλαδερή Λέσβου, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, χωρίς τροφή και νερό, ενώ η αλυσίδα του που είχε μπλεχτεί στα κλαδιά των θάμνων, τον είχε ακινητοποιήσει και δεν μπορούσε να κινηθεί.

 

 

Με την παρέμβαση του Συλλόγου, η αστυνομία μετέβη στο σημείο όπου διαπίστωσε τη βάναυση κακοποίηση του ζώου. Στον «ιδιοκτήτη» του σκύλου επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.600 ευρώ.

Το ζώο απομακρύνθηκε από το σημείο και σύντομα θα γίνει επιτόπιος έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν ο «ιδιοκτήτης» του έχει βελτιώσει δραστικά τις συνθήκες διαβίωσής του.

 

 

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» επισημαίνει γι’ αυτό το περιστατικό: «Στις 27 Οκτωβρίου 2018 ενημερωθήκαμε για ένα βαρελόσκυλο στην περιοχή Αχλαδερή Λέσβου.

Μεταβήκαμε στην περιοχή μαζί με άνδρες του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής όπου βρήκαμε, στη μέση του πουθενά, ένα σκυλί, δεμένο σε θάμνους με την αλυσίδα του μπλεγμένη στα κλαδιά ώστε το ζώο να μην μπορεί καν να κινηθεί.

 

 

Χωρίς κατάλυμα, χωρίς νερό, χωρίς τροφή, ανεμβολίαστο, ατσιπάριστο. O ρόλος του; «Κόφτης προβάτων», δηλαδή να εμποδίζει να περνάνε τα κοπάδια που περιφέρονται ελεύθερα και χωρίς επίβλεψη, από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου εντοπίστηκε και του επιβλήθηκαν συνολικά διοικητικά πρόστιμα 1.600 ευρώ για την παθητική κακοποίηση και τη συστηματική παραμέληση του ζώου του, και προφανώς υποχρεώθηκε να βελτιώσει άμεσα τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου του.

 

 

Επισημαίνουμε ότι το ΠΛΗΡΕΣ ποσό των προστίμων, μόλις επικυρωθεί από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου, αποδίδεται στον Δήμο Λέσβου για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων του νησιού μας» καταλήγει ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».