Δόθηκε εισαγγελική εντολή για αφαίρεση του βαρελόσκυλου

Η Εισαγγελέας Υπηρεσίας Κατερίνης έδωσε σήμερα εντολή να προχωρήσει η διαδικασία προσωρινής αφαίρεσης αυτής της σκυλίτσας από τον ιδιοκτήτη της μετά από σχετικό αίτημα της φιλόζωης Γλυκερίας Βασιλειάδου. Το ζώο βρέθηκε αλυσοδεμένο δίπλα από ένα βαρέλι μέσα στα λασπόνερα σε εξωτερικό χώρο μιας μάντρας με οικοδομικά υλικά στην Κατερίνη. Οι φωτογραφίες, αλλά και το βίντεο που τράβηξε η κα Βασιλειάδου αποτελούν αδιάψευστο στοιχείο της παθητικής κακοποίησης του ζώου, η οποία διώκεται ποινικά.

Η κα Γλυκερία Βασιλειάδου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας την ενημέρωσε χθες για το μαρτύριο που βίωνε η σκυλίτσα, την οποία ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης της την χρησιμοποιούσε ως «ζωντανό συναγερμό» για να φυλάει την επιχείρησή του. Η κα Βασιλειάδου έσπευσε στο σημείο συνοδευόμενη από τον ηλικιωμένο κύριο και διαπίστωσε την ορθότητα της καταγγελίας του.

Αφού της έδωσε φαγητό και καθαρό νερό, στη συνέχεια μετέβηκε στο Α.Τ. Κατερίνης προσκομίζοντας τις φωτογραφίες και το βίντεο που τράβηξε που μαρτυρούν την παθητική κακοποίηση που υφίσταται αυτό το δύσμοιρο ζώο. Όπως καταγγέλλει η κα Βασιλειάδου στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος αρνήθηκε να καλέσει την Εισαγγελία Κατερίνης για να λάβει τηλεφωνικά  την εντολή αφαίρεσης του ζώου στο πλαίσιο του κατεπείγοντος, λέγοντας της επί λέξει:  «Εγώ δεν ενοχλώ την Εισαγγελέα για ένα σκύλο». Διατηρώντας τη ψυχραιμία της η κα Βασιλειάδου κατέθεσε στην Αστυνομία και έκανε επώνυμη καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη της σκυλίτσας. Σήμερα μετέβηκε στην Εισαγγελία Κατερίνης  και ζήτησε από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας την αφαίρεση της σκυλίτσας από τον ιδιοκτήτη της, την ποινική του δίωξη και επιπλέον να του απαγορευτεί η απόκτηση οποιουδήποτε ζώου στο μέλλον. Η κα Βασιλειάδου ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι η Εισαγγελέας Υπηρεσίας έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση και έδωσε την εντολή να αφαιρεθεί προσωρινά η σκυλίτσα από τον ιδιοκτήτη της.

Η κα Βασιλειάδου μετέβη ξανά στη μάντρα συνοδευόμενη αυτή τη φορά από την Αστυνομία όπου οι αστυνομικοί κατέγραψαν τις απαράδεχτες συνθήκες διαβίωσης της σκυλίτσας. Ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν εκτελέστηκε η εισαγγελική εντολή για αφαίρεση της σκυλίτσας, η οποία εξακολουθεί να είναι αλυσοδεμένη και να ζει μέσα στο βούρκο, τη στιγμή που η κα Βασιλειάδου κατάφερε να της βρει φιλοξενία και υιοθεσία. Όσο για τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη του ζώου αυτός παραμένει ακόμα άφαντος.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε η Γλυκερία Βασιλειάδου αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της παθητικής κακοποίησης του ζώου.