Δράμα: Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή ο άνδρας που σκότωσε κουτάβι χτυπώντας το με τα πόδια του

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή (εξαγοράσιμη για 25 ευρώ την ημέρα) και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 ο άνδρας, ο οποίος τον Ιούλιο του 2016 σκότωσε ένα κουτάβι χτυπώντας το βάναυσα με τα πόδια του μπροστά στα μάτια περαστικών.

Ο Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το έγκλημα έγινε σε δημόσιο και πολυσύχναστο χώρο της Δράμας και σε κοινή θέα των περαστικών. Στη δίκη μάρτυρας κατηγορίας ήταν συμπολίτης μας που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν και απλά δεν αδιαφόρησε. Μια ακόμη ζωή έσβησε από ανθρώπινο χέρι, τουλάχιστον όμως υπήρξε τιμωρία, έστω και αυτή.

Μη διστάζετε να καταγγέλλετε. Ο Νόμος 4039/12 με τον τροποποιητικό του 4235/14 ορίζει τα εγκλήματα κατά των ζώων καθώς και κάθε βάναυση συμπεριφορά εναντίον τους ως ποινικά και επιβάλλει αυστηρές τιμωρίες.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι η μαρτυρία σας και σε καμιά περίπτωση η μήνυση που απαιτεί χρηματικό ποσό εφόσον ο Νόμος ορίζει τα εγκλήματα κατά των ζώων ως αυτεπάγγελτα. Τα ζώα δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Ούτε να αποδώσουν δικαιοσύνη. Περιμένουν μόνο από εμάς το αυτονόητο. Αυτό που οφείλουμε να είμαστε. Άνθρωποι!» καταλήγει ο Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας».

Μετά την καταδικαστική απόφαση αναμένεται να βεβαιωθεί στον δράστη από το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Φωτογραφία Αρχείου