Δυστυχώς δεν τα κατάφερε το άρρωστο σκυλάκι που αργοπέθαινε αβοήθητο στο Μαρούσι

Στη γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε χθες ο άρρωστος σκυλάκος που περιφερόταν σε φρικτή  κατάσταση στο κέντρο του Αμαρουσίου και αντιμετωπίστηκε ως ένα ζωντανό σκουπίδι από τους ανθρώπους που τον προσπερνούσαν και γύριζαν αλλού το κεφάλι τους.

Η σαρκοκοπτική ψώρα  είχε σημαδέψει παντού το κορμί του, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι΄αυτό το δύστυχο πλάσμα. Πριν από τρεις ημέρες ο Θάνος Πολίτης συνάντησε τυχαία τον σκυλάκο που ήταν στην κυριολεξία ζωντανός – νεκρός και ειδοποίησε αμέσως το Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr.

 

 

Στο σημείο έσπευσε η εθελόντρια Σοφία Βλαστού και το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου του έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, του χορηγήθηκε αντιβίωση και μπήκε σε ορό. Καθώς ήταν ένα δύσκολο περιστατικό έσπευσαν να βοηθήσουν και άλλοι εθελοντές όπως η Βασιλική Σμιγάδη, η Σοφία Κοντού και ο Γιώργος Αγγελάκος.

 

 

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από Ερλίχεια 1/3.200, Λεϊσμανίωση 1/3.200, ενώ είχε αιματοκρίτη 19 και λευκά αιμοσφαίρια 59.1. Ωστόσο ο σκυλάκος είχε όρεξη για φαγητό και αυτό έδωσε ελπίδες στους εθελοντές ότι θα τα καταφέρει. Είχαν ήδη μεριμνήσει για να προμηθευτούν τα φάρμακα, τις βιταμίνες και την ειδική τροφή του, ενώ βρέθηκε και σπίτι φιλοξενίας για να ακολουθήσει εκεί τις θεραπείες του που θα του έσωζαν τη ζωή.

 

 

Δυστυχώς όμως το ταλαιπωρημένο αυτό πλάσμα δεν άντεξε και κατέληξε χθες νοσηλευόμενο στο κτηνιατρείο. Ο θάνατος του σκόρπισε βαθιά θλίψη στους εθελοντές του Σωματείου Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σώσουν τον σκυλάκο που η αδιαφορία των ανθρώπων τον σκότωσε.