Το έδεσαν με σύρμα και το πέταξαν στο ποτάμι

Ένα σκυλάκι που είχε δεμένα με σύρμα τα πόδια και το λαιμό του έσωσαν χθες η Ερμιόνη Γιαννακού και η Κατερίνα Γκανάτσιου, από την όχθη του ποταμού στο χωριό Πτελοπούλα Καρδίτσας που κάποιοι εγκληματίες πέταξαν από ύψος 5 μέτρων για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό θάνατο

.

Οι δύο γυναίκες, γνωστές για τη φιλοζωική τους δράση, ενημερώθηκαν από μια κοπέλα, η οποία περνώντας από το σημείο με το ποδήλατό της άκουσε τα βογκητά του ζώου. Σταμάτησε και είδε το σκυλάκι να είναι ακίνητο στην όχθη του ποταμού. Καθώς δεν μπορούσε να κατέβει στο ποτάμι, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 5 μέτρων περίπου από το δρόμο, πήγε στο χωριό ζητώντας βοήθεια για τη σωτηρία του σκύλου. Προς δυσάρεστη της έκπληξή οι κάτοικοι της είπαν ότι το σκυλάκι βρίσκεται εκεί τουλάχιστον για 2 μέρες.

Τότε ενημέρωσε την Ερμιόνη Γιαννακού, η οποία μαζί με την Κατερίνα Γκανάτσιου, έσπευσαν επί τόπου και με προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να προσεγγίσουν το σκυλάκι, το οποίο ήταν χωμένο μέσα στη βλάστηση και τις λάσπες. Πλησιάζοντας το σκυλί, οι δύο γυναίκες διαπίστωσαν ότι ο εγκληματίας όχι μόνο το πέταξε στο ποτάμι, αλλά φρόντισε πρώτα να του δέσει με σύρμα το λαιμό και τα τέσσερα του πόδια, ώστε να μην επιχειρήσει να σωθεί.

Η Ερμιόνη Γιαννακού πήρε στην αγκαλιά της το σκυλάκι και το ανέβασε στο δρόμο. Εκεί του αφαίρεσαν το σύρμα και στη συνέχεια το μετέφεραν στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε υποθερμία (32 βαθμούς Κελσίου) καθώς έμεινε εκτεθειμένο για μέρες μέσα στις λάσπες, τη βροχή και το κρύο. Όπως αναφέρει η κα Γιαννακού, το σκυλάκι, ηλικίας 8 μηνών περίπου, είναι σε κατάσταση σοκ και μοιάζει να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Όποιος αναγνωρίζει σε ποιον ανήκει το σκυλάκι ή γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό, να ενημερώσει έστω και ανώνυμα την κα Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093. Επίσης όποιος θέλει να βοηθήσει στα κτηνιατρικά έξοδα μπορεί να αφήσει μήνυμα στο inbox του προφίλ τηςhttps://www.facebook.com/ermioni.giannakou για να του δοθεί ο τραπεζικός λογαριασμός του κτηνιατρείου όπου νοσηλεύεται ο σκυλάκος.