Έδεσε το καθαρόαιμο κουτάβι του στην πυλωτή και το άφηνε να ζει πάνω στα περιττώματά του χωρίς τροφή και νερό

Η πρόεδρος  του  Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» κα Έφη Τσεκμεζόγλου εντόπισε τυχαία την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στην Αυγιά Χανίων ένα σκυλάκι ράτσας Cane Corso, το οποίο ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες σε πυλωτή όπου το είχε δέσει εκεί με κοντή αλυσίδα  ο «ιδιοκτήτης» του καθώς όπως αποκαλύφθηκε το κουτάβι μεγάλωνε γρήγορα και του έκανε ζημιές μέσα στο σπίτι.

Όπως αναφέρει η κα Τσεκμεζόγλου, το σκυλάκι που δεν έφερε περιλαίμιο, ήταν δεμένο με αλυσίδα μισού μέτρου, η οποία είχε τραυματίσει το λαιμό του. Η κοντή αλυσίδα δεν του επέτρεπε καν να φθάσει τα άδεια μπολάκια φαγητού και νερού. Ζούσε πάνω στα περιττώματα και τα ούρα του, αφού κανείς δεν είχε καθαρίσει το χώρο τουλάχιστον για ένα μήνα, με αποτέλεσμα η μυρωδιά να είναι αφόρητη. Η δε κουβέρτα που του είχαν αφήσει ήταν ποτισμένη από ούρα και ακαθαρσίες.

 

 

Η κα Έφη Τσεκμεζόγλου χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού, αλλά κανείς δεν της άνοιξε. Τότε έβαλε στο κουτάβι δερμάτινο περιλαίμιο για να μην τραυματίζεται περισσότερο από την αλυσίδα  και το απομάκρυνε από τα περιττώματα. Στη συνέχεια το έδεσε με μια μεγαλύτερη αλυσίδα 6 μέτρων για να μπορεί να κινείται έως ότου εντοπιστεί ο «ιδιοκτήτης» του, στον οποίο η κα Έφη Τσεκμεζόγλου είχε αφήσει σημείωμα για να επικοινωνήσει μαζί της.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ενημερώθηκε ότι ο σκυλάκος αγοράστηκε όταν ήταν κουταβάκι δύο μηνών. Στην αρχή ζούσε μέσα στο σπίτι και μεταφέρθηκε στην πυλωτή γιατί έκανε ζημιές και μεγάλωνε πολύ γρήγορα. Το κουτάβι βρίσκεται πια μέσα στο σπίτι του κηδεμόνα του, ελεύθερο και ασφαλές, ενώ ο Σύλλογος θα παρακολουθεί στενά τις συνθήκες διαβίωσης του.  

Για την παθητική κακοποίηση που βίωνε το κουτάβι είχε ενημερωθεί πριν από ένα μήνα μέσω email ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», χωρίς να προσδιορίζεται το σημείο και χωρίς να δίνεται κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας. Όταν ο Σύλλογος ζήτησε μέσω email περισσότερες πληροφορίες για το που βρίσκεται το ζώο, κανείς δεν απάντησε και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.

 

 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό παθητικής κακοποίησης του καθαρόαιμου σκυλάκου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» επισημαίνει: «Μάστιγα έχει καταντήσει η κακοποίηση καθαρόαιμων σκύλων. Από τα πέντε περιστατικά κακοποίησης που ασχολήθηκε σήμερα (15/1) η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, τα τέσσερα αφορούσαν σε καθαρόαιμους σκύλους, οι κηδεμόνες των οποίων τους απέκτησαν, θεωρώντας το αξεσουάρ, πληρώνοντας πολλά χρήματα και τα εγκατέλειψαν στη μοίρα τους, αλυσοδεμένα και παραμελημένα, μόλις μεγάλωσαν και έχασαν τη γοητεία του κουταβιού.

Στο ένα δε περιστατικό, μια σκυλίτσα ράτσας Πιτ Μπουλ, γεννάει συνέχεια πάνω στα περιττώματά της και τα κουτάβια πεθαίνουν αμέσως, ενώ και σήμερα που πήγαμε, διαπιστώσαμε ότι είναι πάλι έγκυος, αφού είναι αλυσοδεμένη μαζί με ένα αρσενικό λυκόσκυλο τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και τα ζώα είναι υποσιτισμένα. Για το τελευταίο περιστατικό  κατατέθηκε καταγγελία στην αστυνομία».