Έδεσε τον σκύλο σε ελιά και τον άφησε να πεθάνει από πείνα και δίψα στο Πετροχώρι Αχαΐας

Το πτώμα ενός σκύλου εντοπίστηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 αλυσοδεμένο σε μια ελιά και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης  σ’ έναν ελαιώνα στο χωριό Πετροχώρι Αχαΐας και μάλιστα σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τα σπίτια. Κάποιος ασυνείδητος δεν δίστασε να δέσει και να εγκαταλείψει εκεί τον σκύλο καταδικάζοντας αυτό το πλάσμα σε αργό και βασανιστικό θάνατο. 

Για το έγκλημα ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος ΕΛ. Α. Δ. Α., ο οποίος αναφέρει: «Δεχθήκαμε τηλεφώνημα από έναν άνδρα από το χωριό Πετροχώρι ή Δραγάνο Κάτω Αχαΐας, ο οποίος μας είπε ότι μένει στην Πάτρα και ότι στον ελαιώνα του πήγε να μαζέψει της ελιές βρίσκεται ένα πτώμα ενός άμοιρου σκυλάκου 100 μέτρα μακριά από τα σπίτια του χωριού.

 

 

Το ζωάκι αυτό κάποιο κτήνος το έδεσε με χονδρή αλυσίδα από την ελιά και το άφησε χωρίς νερό και φαγητό για να πεθάνει και ενώ τα σπίτια του χωριού είναι μόλις 100 μέτρα από το συμβάν κανένας δεν είδε, κανένας δεν άκουσε τα ουρλιαχτά και το κλάμα του ζώου. Έτσι λοιπόν το ζωάκι από ότι φαίνεται έφαγε όλα τα κλαδιά γύρω από την ελιά και δεμένο χωρίς νερό ξεψύχησε αβοήθητο αφού κανένα τρόλ δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό. Αμέσως πήγαμε με την αστυνομία στο συμβάν και είδαμε τα χάλια που επικρατούν στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας. Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι για το ζωάκια αυτό να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα με τον σύλλογο μας στο τηλ.: 6931147717.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας και ειδικά τον διοικητή του τμήματος κ. Νικόλαο Τερεζάκη για την άψογη συνεργασία που έχουμε και την ευαισθησία που τον διακρίνει γι αυτόν τον ατελείωτο πόλεμο με τα άμοιρα ζώα».