Έδιωξε από την αυλή του τη σκυλίτσα που μόλις είχε γεννήσει 8 κουτάβια

Στο δρόμο και μέσα στη βροχή πέταξε ένας κάτοικος στο Πικέρμι την αδέσποτη σκυλίτσα που βλέπετε στη φωτογραφία μαζί με τα 8 κουταβάκια της που μόλις είχε γεννήσει στην αυλή του σπιτιού του.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν η σκυλίτσα μετά από επίθεση, που δέχθηκε με ξύλα από παιδιά στην πλατεία του Πικερμίου, κατέφυγε στην αυλή ενός σπιτιού όπου λίγη ώρα αργότερα γέννησε 8 κουταβάκια.

Τα  ζώα όμως εκεί δεν ήταν ευπρόσδεκτα από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος επικοινώνησε με τον φιλοζωικό σύλλογο Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας - Πικερμίου ζητώντας την άμεση απομάκρυνση της σκύλας και των 8 νεογέννητων κουταβιών από την αυλή του. Εκπρόσωπος του συλλόγου τον παρακάλεσε να φιλοξενήσει μόνο για μια μέρα  τα ζώα διαβεβαιώνοντας τον ότι το πρωί της Δευτέρας θα μεταφερόταν όλη η τετράποδη οικογένεια σε σπίτι φιλοξενίας.

Παρά το γεγονός ότι συμφώνησε, το βράδυ της ίδια ημέρας πέταξε τελικά στο δρόμο τη σκύλα και τα κουτάβια της και μάλιστα μέσα στη δυνατή βροχή. «Το μόνο που του ζητήσαμε ήταν να κάνει υπομονή 24 ώρες και να αφήσει τη σκυλίτσα και τα κουταβάκια της στην αυλή του για να προστατευτούν από τη βροχή» αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας – Πικερμίου.

Από νωρίς χθες το πρωί μέλη του συλλόγου καλούσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για να επιβεβαιώσουν ότι η σκυλίτσα και τα κουτάβια της συνέχιζαν να παραμένουν στην αυλή του, αλλά εκείνος δεν απαντούσε σε καμία από τις κλήσεις τους. Η περίεργη αυτή συμπεριφορά του ανησύχησε τους εθελοντές, οι οποίοι πήγαν στο σπίτι του όπου διαπίστωσαν ότι έλειπε η σκυλίτσα και τα κουτάβια της από την αυλή.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια τελικά εντόπισαν τη σκυλίτσα και τα μικρά της κάτω από ένα θάμνο, να είναι μούσκεμα από το νερό της βροχής.  «Πόσο έλλειμμα ανθρωπιάς μπορεί κάποιος να έχει για να βγάλει στο δρόμο μέσα στη νύχτα και τη βροχή μια μανούλα με τα οκτώ μωρά της που μόλις είχε γεννήσει;» αναρωτιούνται οι εθελοντές του συλλόγου.  

 

 

Οι φιλόζωοι μετέφεραν τα ζώα σε κτηνιατρείο όπου εκεί τα καθάρισαν, τα στέγνωσαν από το νερό της βροχής και τους πρόσφεραν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα. Φιλοξενήθηκαν στο κτηνιατρείο για μια μέρα και καθ’ όλη την παραμονή τους μια λάμπα ζέσταινε τα παγωμένα μικρά της. Από σήμερα τα ζώα φιλοξενούνται σε σπίτι και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εθελοντές όλη η οικογένεια είναι ασφαλής και στεγνή. 

Ο φιλοζωικός σύλλογος Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας – Πικερμίου καλεί όποιον έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τη σκυλίτσα  και την οικογένεια της, μπορεί να καλέσει στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6936031533 ή 6945597792. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη από ζεστές κουβέρτες, κονσέρβες και ξηρά τροφή.