Έφυγε από τη ζωή μόλις ένιωσε ότι κάποιος του έδωσε επιτέλους σημασία

Ο Πέλος τριγυρνούσε σαν το φάντασμα, αφυδατωμένος, υποσιτισμένος, άρρωστος με μάτια κλειστά από τις τσίμπλες. Μια μάζα από κόκκαλα και δέρμα. Ζητούσε βοήθεια  και υπέφερε πολύ εδώ και καιρό. Μόνος χωρίς να του δίνει κανείς σημασία.

Μόλις τον πλησίασαν οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης εκείνος γουργούρισε αδύναμα. Ένα αδύναμο «υπάρχω», ένα αδύναμο «ευχαριστώ». Τον μετέφεραν άμεσα σε κτηνιατρείο όπου διαγνώστηκε με ίκτερο, ρινοτραχείτιδα, στοματίτιδα, αφυδάτωση κι έφερε έναν τεράστιο όγκο στην κοιλιά. Έλαβε τις πρώτες βοήθειες και νοσηλεύτηκε για τρεις περίπου μέρες σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Δυστυχώς όμως ο Πέλος δεν άντεξε και κατέληξε χθες 17 Μαΐου.

 

 

Οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης που νοιάστηκαν γι’ αυτό το δύστυχο πλάσμα με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρουν για τον Πέλο: «Ο Πέλος έφυγε φτάνοντας πιο κάτω κι από το τελευταίο σκαλοπάτι αξιοπρέπειας και ποιότητας ζωής. Άντεξε μέχρι χθες για να αφήσει την τελευταία του πνοή ύστερα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν.  Προσπαθήσαμε τα λίγα εικοσιτετράωρα που ήταν μαζί μας να απαλύνουμε τους πόνους του και ίσως όταν τελικά ένιωσε πως κάποιος του έδωσε σημασία ήταν έτοιμος να φύγει».