Έφυγε ο Έλιοτ που έτρωγε σκουπίδια για να χορτάσει την πείνα του στον Ωρωπό

Στη Γειτονιά των Αγγέλων ταξίδεψε χθες ο Έλιοτ, ο σκυλάκος που βρέθηκε σκελετωμένος από την ασιτία στις 4 Ιανουαρίου στον Ωρωπό Αττικής. Παρά τις προσπάθειες των εθελοντών του καταφυγίου της οργάνωσης «Save a Greek Stray» και του κτηνιάτρου του, ο Έλιοτ δεν τα κατάφερε αφού η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. 

Ο σκυλάκος που δεν έπασχε από καμία ανίατη ασθένεια, στην απελπισία του να βρει φαγητό έτρωγε ό,τι έβρισκε μπροστά του κι αυτό του στοίχισε τη ζωή. Είχε καταπιεί ένα σκληρό πλαστικό που του έσκισε το έντερο σε τέσσερα σημεία, αλλά κι ένα ύφασμα που σάπιζε στην κοιλιά του προκαλώντας του μια πολύ σοβαρή λοίμωξη. Την περασμένη Πέμπτη χειρουργήθηκε και παρά την επιβαρυμένη του κατάσταση άντεξε την νάρκωση και το δίωρο χειρουργείο.

 

 

Οι εθελοντές του καταφυγίου της οργάνωσης «Save a Greek Stray» αναφέρουν για τον Έλιοτ που πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή να κερδίσει ξανά τη ζωή του: «Αποχαιρετήσαμε τον αγαπημένο μας με μια τεράστια λύπη που δεν καταφέραμε να του δώσουμε όσα του είχαμε υποσχεθεί. Μέρες χαράς και ευτυχίας και μια ζωή που δεν πρόλαβε ποτέ να ζήσει.

Για όλους εμάς θα είναι πάντα εδώ, δάσκαλος και οδηγός μας μέσα στην καρδιά και το μυαλό μας, σε όλες μας τις προσπάθειες. Ήρθε για να μας μάθει να αγωνιζόμαστε, να πεισμώνουμε. Με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά.

 

 

Ήρθε για να μας υπενθυμίσει τί σημαίνει να ζεις αδέσποτος, να παλεύεις μόνος, να εκτιμάς το ελάχιστο που σου δίνεται. Να δείξει σε όλον τον κόσμο πως τα ζώα της χώρας αυτής υποφέρουν και έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων μας. Και χωρίς θόρυβο και φασαρίες να φύγει ήσυχα όταν το μήνυμα του θα είχε ακουστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του κόσμου. Εμείς θέλουμε να τον θυμόμαστε πάντα έτσι. Καμαρωτό και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σ' έναν αγωνιστή.

 

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο γιατρό του, στους ανθρώπους που τον φρόντισαν και τον βοήθησαν τις δύσκολες μέρες και σε όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα του και φροντίσατε να "ακουστεί" όσο πιο δυνατά γίνεται. Καλό δρόμο αγόρι μου, η ιστορία σου δεν τελειώνει εδώ».