Εγκαταλελειμμένη σε εργοτάξιο βρήκαν την 14χρονη γατούλα που εξαφάνισε η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας από τον κήπο της

Μετά από δύο εβδομάδες αναζήτησης οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες (Nine Lives Greece) βρήκαν σ’ εργοτάξιο, ανάμεσα σε μια χωματερή κι έναν κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πάρνηθα, τη 14χρονη γατούλα Squinty, την οποία η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα απομάκρυνε μαζί με άλλα 3 γατιά, από τον περίβολο του κτιρίου όπου ζούσε εδώ και χρόνια.

Η Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες είχε καταγγείλει ευθέως την Αμερικανική Πρεσβεία ότι εξαφάνισε τις 4 αδέσποτες γατούλες, οι οποίες ήταν φιλικές και στειρωμένες, και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζει αυτού του είδους την πρακτική.

Η Αμερικανική Πρεσβεία αναγκάστηκε να απαντήσει στις καταγγελίες της Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο facebook, αναφέροντας ότι οι γάτες μεταφέρθηκαν σε άλλο περιφραγμένο και ασφαλή χώρο της Πρεσβεία στην Αθήνα.

 Η Αμερικανική Πρεσβεία ισχυριζόταν ότι οι γάτες μεταφέρθηκαν σε περιφραγμένο και ασφαλή χώρο 

Κάτι όμως που αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι δεν ήταν αληθές αφού η 14χρονη Squinty και δύο ακόμα γάτοι, ο Mohawk και ο Pumpkin, που επίσης είχε απομακρύνει από τον κήπο της η Αμερικανική Πρεσβεία, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι στην ίδια ακριβώς περιοχή. Θυμίζουμε ότι ο Mohawk και ο Pumpkin, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μία μέρα μετά την εξαφάνιση τους από φιλόζωους εργαζομένους της πρεσβείας, που έσπευσαν να αναζητήσουν τα ζώα μόλις ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί.

Οι ιδιοκτήτες του εργοταξίου ενημέρωσαν τους εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες  ότι η Squinty που αναζητούν εδώ και μέρες περιφέρεται στο χώρο τους. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο και παίρνοντας την άδεια τους άρχισαν να ψάχνουν τη γατούλα σ’ αυτό τον τεράστιο χώρο. Μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφεραν να την εντοπίσουν κρυμμένη ανάμεσα σε μηχανήματα και υλικά κατασκευής.

Όπως αναφέρει η Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες η Squinty βρέθηκε υπερβολικά αδύναμη, βρώμικη και πάσχει από γρίπη. Μεταφέρθηκε κατ' ευθείαν σε κτηνιατρείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δεδομένου ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από αυτή τη δοκιμασία.

 

 

Μέχρι στιγμή έχουν εντοπιστεί τα 3 από τα 4 αδέσποτα γατιά που απομάκρυνε η Αμερικανική Πρεσβεία από τον κήπο της και σίγουρα δεν βρέθηκαν από μόνα τους στους πρόποδες της Πάρνηθας. «Δυστυχώς, κανείς δεν έχει δει ακόμα τον κακόμοιρο Chevvy, αλλά η αναζήτηση συνεχίζεται. Σας ευχαριστούμε όλους για τις θετικές σκέψεις, τις προσευχές και τα μηνύματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο, και για τη δύναμη που μας δίνετε ώστε να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Ζητάμε από την Αμερικάνικη Πρεσβεία να πράξει σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο και να δείξει τις πολιτισμένες αρχές της διαβεβαιώνοντας για την μελλοντική ασφάλεια των γατών στο χώρο της Πρεσβείας. Ζητάμε επίσης να εφαρμόσει πρόγραμμα παγίδευσης, στείρωσης και επαναφοράς καθώς και κτηνιατρικής φροντίδας για τις γάτες που διαμένουν στο χώρο της τώρα αλλά και στο μέλλον» αναφέρουν οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες. 

Εκφράστε τη δυσαρέσκεια σας προς τις απάνθρωπες πρακτικές που εφαρμόζει η Αμερικανική Πρεσβεία εις βάρος των αδέσποτων ζώων μέσω Twitter @usembassyathens @daviddpearce ή στείλετε μήνυμα στο Facebook https://www.facebook.com/USEmbassyAthens.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα από τρία γατιά που εντοπιστηκαν και διασώθηκαν χιλιόμετρα μακρυά από την Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας να επικοινωνήσει με την Μ.Κ.Ο. Επτάψυχες μέσω του email: [email protected]