Εγκατέλειψαν τη σκυλίτσα τους γιατί είχε καρκίνο

Σ’ ένα χωράφι στην περιοχή Πέρανι Σαλαμίνας εντοπίστηκε η θηλυκή σκυλίτσα ράτσας Κάνε Κόρσο που βλέπετε στις φωτογραφίες, με κομμένα αυτιά και ουρά, να κείτεται ανήμπορη στο έδαφος με εμφανή στο σώμα της τα σημάδια της ασιτίας. Μέλος της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) μετά από αρκετή ώρα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και τη μετέφερε σε κτηνιατρείο, ενώ ο Δήμος είχε αναλάβει όλα τα έξοδα της νοσηλείας της.

 

 

Σύμφωνα με τη Ζ.Ο.Ε.Σ. η διάγνωση έδειξε ότι η σκυλίτσα έπασχε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο στο λαιμό και παρά τις προσπάθειες της κτηνιάτρου το ζώο κατέληξε. «Αυτοί που είχαν τη σκυλίτσα την ήθελαν μόνο για φιγούρα. Όταν αρρώστησε δυστυχώς την εγκατέλειψαν» αναφέρει η Ζ.Ο.Ε.Σ.

 

 

Πρόκειται για άλλο ένα τραγικό περιστατικό που αποτελεί τρανή απόδειξη για το πως καταλήγουν τα ζώα που αγοράζονται από ανεύθυνους ανθρώπους που επιδεικνύουν την κοινωνική τους άνοδο μέσω της απόκτησης «καθαρόαιμων», οι οποίοι στη συνέχεια τα ξεφορτώνονται μόλις αρρωστήσουν χωρίς να νοιαστούν τι θα απογίνουν και με ποιο τρόπο θα επιβιώσουν.